Av 60 søkere fra hele landet var det Vefsn som stakk av med seieren. Drømmedagen sponses av Norsk Tipping gjennom prosjektet Drømmetanken, og danserne får egen danseundervisning ved Den Norske Opera og ballett med operaens egne pedagoger som en del av opplegget. I tillegg får de omvisning i operaen og drømmedagen avsluttes med å se balletten "Svanesjøen.

- Vi synes det er helt fantastisk og det gir danserne i kulturskolen en unik sjanse til å oppleve Norges største danseinstitusjon fra innsiden. Noen av dem drømmer jo allerede om å jobbe der en da, og dagen kommer til å bli enormt inspirerende, sier kulturskolerektor Marit Thrana.

Den 17. november er selve drømmedagen, og danserne og danselærer Danays Gregersen får dekket ei hel helg i Oslo, med flyreise og opphold inkludert.

- Det jobbes godt med dans i kulturskolen for tiden, og Danays Gregersen må trekkes fram for sitt utrettelige arbeid med å fremme den klassiske balletten som dansens viktigste grunndisiplin. Hun har vært lærer for flere av elevene siden de var 4 år, og denne turen kommer til å bli vannvittig gøy for alle de involverte, sier Thrana.

Piruetten Dansekompani er en nylig oppstarta forening, med fokus på ballett. For tiden består gruppa av danseelever i Vefsn Kulturskole, og det er et knippe av danseforeldrene i kulturskolen som har tatt initiativ til å danne gruppa.

- Dette har blitt gjort for å gi barna enda flere muligheter til å bli kjent med dans, og da spesielt med fokus på klassisk ballett, sier Thrana som gjerne ønsker seg flere medlemmer.

- Alle som er interesserte i dans er velkommen til å ta kontakt.