Feirer bokåret med nordnorsk krim

God bok: Bibliotekar Ingunn Aasland og frivillig May Nikolaisen stiller opp til høytlesning for voksne ved Vefsn bibliotek lørdag. Foto: Stine Skipnes

God bok: Bibliotekar Ingunn Aasland og frivillig May Nikolaisen stiller opp til høytlesning for voksne ved Vefsn bibliotek lørdag. Foto: Stine Skipnes

Savner du å bli lest for? Lørdag blir det høytlesning for voksne.

DEL

Stedet er Vefsn bibliotek og anledningen er at det i 2019 er 500 år siden den første boka ble trykket i Norge. Det offisielle bokåret skal markeres med flere arrangementer, og først ut er Høytlesningsdagen. Rundt omkring i landets bibliotek leser bibliotekarer, forfattere, og politikere for barn og voksne.

– I Vefsn prøver vi oss på noe helt nytt og kjører lesestafett med krimboka «Malstrømmen» av Frode Granhus, sier bibliotekar Ingunn Aasland. Eventyrstund for barn annenhver lørdag er godt innarbeidet, og nå vil altså biblioteket nå en annen målgruppe: de voksne.

– Hvorfor Frode Granhus?

– Han er en voldsomt god krimforfatter, nordlending og skriver nordlandsk, rett og slett. Kulturen og folket er veldig tydelige i bøkene hans.

Frode Granhus døde i 2017. Hans siste bok «Forsvinningen» kom ut i fjor.

To bibliotekar og to frivillige – May Nikolaisen og Kjell Øksendal – stiller opp og leser de tre første kapitlene i «Malstrømmen». Hvis noen blir kaffetørst, er det som alltid gratis kaffe. Høytlesningen blir i sofakroken.

– Vi har fått lydanlegg og praktiske hyller som kan flyttes på, så alt ligger til rett.

– Er voksne flinke til å lese bøker?

– Generelt, så synes jeg det ja. Utlån av fagbøker har gått opp. Vanligvis er skjønnlitteratur mest populært.

Vil du lese mer av Frode Granhus er det fritt fram å låne bøkene hjem.

Artikkeltags