Jublet for suksess - gikk videre fra UKM i Kulturbadet

Videre: Julian Pleym og Amanda Johannessen gikk videre fra UKM i Hald med sitt bidrag. Sang og gitar til Niall Horans «The town». Foto: Jill-Mari Erichsen

Videre: Julian Pleym og Amanda Johannessen gikk videre fra UKM i Hald med sitt bidrag. Sang og gitar til Niall Horans «The town». Foto: Jill-Mari Erichsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Seks bidrag sendes videre fra UKM i Hald til fylkesmønstringen på Rognan i april.

DEL

– Nå skal vi virkelig øve, jubler Amanda Johannessen og Julian Pleym fra Sandnessjøen.

De gikk videre til fylkesmønstringen som ett av seks bidrag fra ytre strøk av Helgeland.

Ungdommens Kulturmønstring arrangeres hvert eneste år for ungdom mellom 13 og 20. Man kan delta med alt som kan presenteres på en scene eller på en utstilling. På kysten er UKM et samarbeid mellom Hald-kommunene, og ble lørdag arrangert i Kulturbadet i Sandnessjøen.

21 lokale innslag var påmeldt. Av disse var fire fra Leirfjord og 17 fra Alstahaug, og bidragene var fordelt på fem utstillinger, en film, to konfransierer, et arrangørinnslag og seks musikalske innslag.

Premiere

Amanda Johannessen og Julian Pleym (begge 13) sto på UKM sin scene for aller første gang. Johannessen spilte gitar, mens Julian var på vokal. Sangen de hadde valgt var «This Town» av Niall Horan. Pleym imponerte med sin lyse stemme. Johannessen på sin gitar. Etterpå var duoen svært spent.

- Vi begynte å spille sammen da vi gikk på 7. trinn på ungdomsskolen, og har vel egentlig bare spilt sammen i ett år.

Pleym vet egentlig ikke helt når han fant ut at han kunne synge. Det kom gradvis, beskriver han.

- Jeg vet ikke. Jeg sang av og til, og så sang jeg sammen med storesøsteren min. Og da ble det slik.

Johannessen er også nybegynner. På gitar. Og har bare spilt i ett år. Sammen fant de ut at de skulle gå sammen musikalsk.

– Vi har spilt på to konserter sammen etter det. Blant annet på MOT. At vi meldte oss på UKM var et innfall. Vi satt i kantina på skolen, og så plutselig en plakat. Og tenkte: Hvorfor ikke? Så meldte vi oss på.

Fikk øve lite

Øving til framføringen har derimot vist seg litt vanskelig. Johannessen var uheldig og brakk foten. I etterkant har behandlingstimer hos fysioterapeut sammenfalt med øvinger.

- Men litt har vi øvet. I hvert fall siden onsdag denne uka, ler hun.

Pleym var også uheldig og pådro seg en forkjølelse før UKM. Likevel gjennomførte de sitt bidrag. De innrømmer at det lå en viss nervøsitet både foran og under gjennomføringen.

- Ja, vi var det. Veldig nervøse. Det roet seg heldigvis litt da vi kom i gang, men så spilte vi litt feil. Nå er vi spent på om vi går videre til fylkesmønstringen. Vi håper det, smilte Johannessen og Pleym før annonseringen i Kulturbadet.

En liten halvtime senere kom det fram at de hadde gått videre til fylkesmønstringen. Begge var synlig begeistret.

- Nå ble vi glade. Nå skal vi øve masse. Sangen som vi opptrådte med i dag er en sang vi fant fram på onsdag. Nå skal vi ta en sak vi kan mye bedre. Og øve enda mer, smilte de.

De som gikk videre til fylkesmønstringen er:

Soura Hadi (Utstilling) – Blant skyene - Bilde av de Syv Søstre

Laura Al-Jubury (utstilliing) – Bilde av de Syv Søstre

Sandra Govasli (scene, sang) – Hurt- Christina Aguilera

Karoline og Lotte (scene) – Dancing om my own – Robyn.

Julian og Amanda (Scene) – This town – Niall Horan

Marte Johnsen – Arrangør – Forestilling

Ble imponert

Ingrid Elise Wistrnes-Mørch og  Mari-Elise Andersen var kveldens konfransierere. De gikk ikke videre, men var likevel fornøyd. Venninnene har vært med i Fyret i seks og syv år. Og er scenevante.

- Vi syntes det gikk veldig bra, og er imponert over alt som ble presentert i kveld. UKM er veldig viktig for oss som ungdommer. Fordi vi trenger en arena for å få vist fram de talentene som vi har. Det er ikke alle som tørr å stille opp på Norske Talenter, så da er det flott at det arrangeres UKM for ungdom, sier de.

Lokal artist, Arnt Fredrik Hansen, var en av de som satt i panelet, og gjorde vurderinger av bidragene som skulle gå videre til fylkesmønstringen. Han var imponert over det han så.

- Jeg  har forståelse for at de er nervøse. Det vil man alltid bli, men de leverte. Jeg er imponert. Samtidig må jeg få si at jeg er glad for at det gror så godt i kulturlivet i Sandnessjøen, sa Hansen til Helgelendingen.

Artikkeltags