«Jakten på Nordlyset» til filmfestival i Japan: – For Nord-Norge er dette utrolig god reklame

EVENTYRLIG: TV-serien byr på spektakulære nordlys-scener. Her fra Camp Tamok, med hovedperson Hans-Olav Holtermann Eriksen.

EVENTYRLIG: TV-serien byr på spektakulære nordlys-scener. Her fra Camp Tamok, med hovedperson Hans-Olav Holtermann Eriksen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne helga vises flere episoder av TVNorge-serien «Jakten på nordlyset» på filmfestival i Japan.

DEL

– Vi er kjempestolte over å få en festivalvisning. Det er ingen selvfølge med TV-serier, og det at det kommer interesse fra utlandet allerede før serien er ferdig på TV i Norge, er veldig artig, sier serieskaper Silje Bürgin-Borch i en pressemelding.

Hun kommer fra Brønnøysund, mens musikken til TV-serien er laget av mosjøværingen Raymond Enoksen. «Jakten på nordlyset» skal vises på «Miyukino Snow Theater International Film Festival» Festivalen har vinter som hovedtema og tok kontakt med serieskaperne etter å ha sett et nordlys-klipp fra serien på Facebook.

Eksotisk

Festivalen viser filmer fra Nord-Europa og Japan og arrangeres årlig i februar. Det hele skjer i Iiyama, Nagano, et vintersportssted som har store tradisjoner for å snøfestivaler og vinter. Episodene har blitt tekstet for anledningen.

– Utrolig kult at japaneren er interessert i serien vår. De er jo fascinerte av det nordiske og spesielt nordlyset så dette kan godt slå an. Musikken har lagt seg på en list som skaper en form for eventyr-realisme, noe som også er veldig gjennomgående i japansk kultur, så det blir spennende å høre om serien falt i smak, sier Raymond Enoksen.

Norgesreklame

Episode en og to av TV-serien skal vises under festivalen og episodene byr på spektakulært nordlys.

– Dette blir spennende, sier en av seriens hovedpersoner, Hans-Olav Holtermann Eriksen, som bekrefter at et av reiselivets hovedmarkeder er nettopp Japan.

– For Nord-Norge, og Norge i det hele tatt, er dette utrolig god reklame. I utlandet er Island bedre kjent som nordlysdestinasjon enn Norge, legger han til.

– Vi ønsker så klart at så mange mennesker som mulig får sett serien vår, og Japan er ekstra stas, der interessen for Norge og nordlys er stor, sier serieskaper Silje Bürgin-Borch.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken