Gå til sidens hovedinnhold

Tregt billettsalg

Artikkelen er over 12 år gammel

Våren er konserttid, men flere arrangører opplever tregt billettsalg. Halsøy Songkor setter denne helgen opp stor forestilling med Trygve Hoff. Så langt er under 300 billetter solgt.

Torsdag ettermiddag var det solgt under tre hundre billetter til storsatsingen "Det gryr en dag". Forestillingen vises tre ganger på Mosjøen Kulturhus. Produsent Ewa Rosting Enge lar seg ikke fortvile over tregt salg.

– Selvsagt håper vi på masse folk på alle forestillingene, men nå konsentrerer vi oss om det vi skal framføre, så får vi ta det andre etter hvert. Hvis vi har solgt såpass få billetter, får vi håpe at folk kommer på døra, sier Rosting Enge.

Opprinnelig hadde Halsøy Songkor planlagt å vise forestillingen i februar, men den måtte flyttes av forskjellige grunner. Rosting Enge mener forestillingen med 36 sangere og ti musikere er en stor forestilling mange egentlig vil ha med seg.

– Trygve Hoffs musikk er i en lett og folkelig sjanger, så det kan ikke være det som hindrer folk fra å komme.

Hun påpeker at det er en travel tid med mye som skjer og at det kan være en av grunnene til at flere konsertarrangører får lite publikum.

– Jeg mener egentlig at folk er flinke til å gå på det som skjer i Mosjøen Kulturhus, nå er det vår og folk har mye å velge mellom.

– Er det behov for en slags terminliste for konsertarrangører lokalt?

– Vi har allerede "i midten" og kommunen har egen arrangementskalender, men jeg tror det blir vanskelig å planlegge ut fra disse, sier Rosting Enge.

Må koordineres

Yrkesmusiker og konsertarrangør mener det er et reelt problem at enkelte konserter opplever lite publikumsbesøk.

– Jeg har gjort meg mange tanker rundt dette temaet. Det er komplekst. Skal man trekke publikum må man drive til dels vulgær markedsføring med budsjetter vi sjeldent har. Enkelte produksjoner som har godt markedsføringsbudsjett, Gud vet hvor de får det fra, får mye besøk. Vi ser også at tradisjonsrike konserter som er innarbeidet i folk alltid trekker folk. Lunsjkonsertene er et godt eksempel, der er det alltid fullt, sier Wika.

Han påpeker at han mener stor kulturell aktivitet er viktig.

– Det kan ikke bli for mye, men noen konserter kan nok være overflødige på den måten at de er viktigere for utøverne enn for publikum. Også disse konsertene er viktige. Det vi trenger er en kulturkoordinator og en skikkelig arrangementskalender som alle bruker for å unngå at arrangementer stjeler publikum fra hverandre. "i midten" fungerer ganske bra og avisen er flink til å bruke dette mediet, men man blir litt skuffet og oppgitt når MON og Generator ikke har fått med Toppen Internasjonale Sommermusikkskole i sin kulturoversikt for sommeren.