Tøffer ut på veien

GLEDER SEG: Silje Reinåmo og Nordland Teater er klar for turnéstart med "Elias" (Foto: Maiken Johansen/Nordland Teater)

GLEDER SEG: Silje Reinåmo og Nordland Teater er klar for turnéstart med "Elias" (Foto: Maiken Johansen/Nordland Teater)

Artikkelen er over 8 år gammel

Silje Reinåmo fra Mosjøen er klar for sin første teaterturné. Torsdag tøffet hun og Nordland Teater ut på veien med "Elias".

DEL

Det nyskrevne teaterstykket om redningsskøyta Elias hadde verdenspremiere under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana for to uker siden, og har til nå blitt sett av 1.900 mennesker.

Nå skal stykket på turné i hele Nordland, med Svolvær som første stopp. Silje Reinåmo innrømmer at hun har sommerfugler i magen foran sin første teaterturné.

– Det er klart jeg er ekstra spent, men det blir også veldig spennende å reise rundt i fylket sammen med denne gjengen. Flere av stedene har jeg ikke vært tidligere, sier hun.

Silje spiller den vakre Nordlandsbåten Rosa i "Elias", som er årets storsatsing ved Nordland Teater. Det er et stort apparat som nå skal busse spektakulære kulisser og kostymer til kulturhus og idrettshaller i vårt langstrakte fylke.

– Vi skuespillerne skal trille rundt med hjul på scenen og jeg er litt spent på de ulike underlagene vi kommer til å møte underveis, forteller hun.

Hun sier stykket har fått strålende mottakelse av sitt unge publikum.

– Ungene er helt hysteriske. Vi fryktet litt at de ikke skulle tro på illusjonen om at det var båter som tøffet rundt på scenen. Men det har de heldigvis gjort.

Stykket fikk terningkast 5 i Rana Blad, som blant annet skrev følgende etter premieren: "Alf Knutsen har skrevet et søtt og enkelt manus som gir stort rom for utfoldelse. Det rommet lykkes både regissør Ragnhild Lund og skuespillerne å utnytte. Løsningen med båter på hjul er genial og er virkelig med på å bygge opp under illusjonen som eller skapes av en herlig scenografi, flotte kostymer og ikke minst et solid lysarbeid fra Johan Haugen".

Den månedslange Nordlandsturneen avsluttes på Helgeland, med Mosjøen og Hattfjelldal som siste stopp, henholdsvis 23. og 24. mars.

– Jeg gleder meg spesielt til å spille på hjemmebane i Mosjøen, sier Silje Reinåmo.

Artikkeltags