Gå til sidens hovedinnhold

Thrash på vinyl

Artikkelen er over 14 år gammel

Garlik De`th ga i sin tid ut to demoer i kassettform. Nå kommer de ut på vinyl og cd – i USA.

– Det er jo lit artig da, at gamle kassetter blir tatt tak i. Nå ligger det litt i lufta med en reunion, men per i dag vet vi ikke når det eventuelt blir, sier Helge Warholm. Han var gitarist i "helgelands første thrash metal band". Garlik De`th besto ellers av Kjell Eirik Jakobsen (trommer). Vidar Jørgensen (vokal) og Tor Erik Munkvold på bass. Bård Toftebakk var første bassist.

Bandet eksisterte i Mosjøen fra 1988 til 1992 og hadde grobunn fra musikklinja i byen. De spilte sin sinste konsert på Suinus i Bodø i 1992. 15 år etter kommer de på markedet i USA.

– Vi fikk en henvendelse fra en nordmann, Andreas Jensen, som driver selskapet Lyderhorn Records i Nord Dakota. Han hadde hørt plata og ville trykke den opp i vinyl og cd, det er litt sånn undergrunnsmusikk, forteller Warholm. Opplaget blir på 1000 cd og 500 vinyl. Relanseringen er satt til månedsskiftet september/ oktober.

Da medlemmene i Garlik De`th flyttet fra Mosjøen, ble også bandet oppløst.

– Den siste låta vi lagde sammen ble den første låta til Nomad Nipples, forteller Warholm. Alt av tekster var det Kjell Eirik Jakobsen som sto bak, mens musikken ble laget i fellesskap.

– Beskriv musikken!

– Det er ganske hardt. Tekstene er jo litt sånn gladsatansistiske med veldig mye humor. Noen synes de er artige, andre blir provosert. Vi gjør litt narr av sjangeren. Der og da var det mer sånn for artig, vi spilte ganske mye. På Kippermoen hadde vi virkelig tilknytning, sier Warholm. Bandet spilte inn to demoer i studioet på Toppen; "First Demon" og "Load Error".

– Vi har faktisk diskutert om vi skal spille inn noe helt nytt i forbindelse med utgivelsen i USA. Det er bare å finne den rette timingen. Nå bor to av oss i Trondheim, en i Bø og en på Vestlandet. To av oss er lærere, en jobber med reklame og en med festivaler, booking og management, sier Helge Warholm.