Tar opp skuespillerkarrieren i en alder av 50

Marianne Kappfjell blir å se på Det Norske Teatret under sommerens Heddadager. .

Marianne Kappfjell blir å se på Det Norske Teatret under sommerens Heddadager. . Foto:

Marianne Kappfjell er snart klar for nypremiere med forestillinga Staaloe - å bekjempe kjempene som skal spilles på Det Norske Teatret under årets Heddadager i Oslo.

DEL

Marianne Kappfjell, fra Trofors tok sin skuespillerutdannelse på L'ècole du Jacques Lecog i Frankrike i 1993. Hun har i mange år jobbet som pedagog og avdelingsleder i barnehager. De siste årene har hun jobbet som bokbussbibliotekar, heter det i en pressemelding fra Åarjelhsaemien teatere AS som har produserte forestillinga for Det Norske Teatret.

Forestillingen spilles 14. og 15. juni, og det er Kappfjell som har skrevet manus til stykket.

Staaloe – å bekjempe kjempene handler om en liten samejente som må bekjempe den store, sterke Staaloe og hans kone Rovtege som er blodtørst og farlig, heter det i Det Norske Teatrets omtale av stykket. Staaloe er sterk og dum, Rovtege er ond, men den vesle samejenta er både smart og lur.

Staaloe har gjennom tidene vært den verste fienden til menneskene. Livretten er små barn, og derfor skjulte samene boplassene så godt de kunne og barna lærte seg å røre seg stille i terrenget. For Staaloe ser dårlig, men hører desto bedre.

«Med denne forestillingen ønsker vi å gi vårt bidrag til å holde den samiske fortellertradisjonen ved live. Nå maner vi fram kjempene for å lære folkevett og forstand – Sápmis største fiender og blodsugere», heter det i pressemeldingen fra Åarjelhsaemien teatere.

Stykket passer best for barn mellom 6 og 12 år.

Artikkeltags