Tenåringsdrama for åpen scene

Mosjøen Ungdomsteater: Her er hele teatergjengen samlet sammen med regiassistent Tonje Rynesli (bak t.v.) og sceneinstruktør Åshild Pettersen (bak t.h.). Foran fra venstre Thea Nordås (17), Mathilde Sørdal (14), Tea Rynesli Kleivhaug (14) og Mathilde Moldrem (14). Rad nummer to fra venstre: Kamilla Skar (15), Amanda Reidunsdatter Sandvoll (16), Jenni Wiik Søttar og Catharina Voll Matthews (18).

Mosjøen Ungdomsteater: Her er hele teatergjengen samlet sammen med regiassistent Tonje Rynesli (bak t.v.) og sceneinstruktør Åshild Pettersen (bak t.h.). Foran fra venstre Thea Nordås (17), Mathilde Sørdal (14), Tea Rynesli Kleivhaug (14) og Mathilde Moldrem (14). Rad nummer to fra venstre: Kamilla Skar (15), Amanda Reidunsdatter Sandvoll (16), Jenni Wiik Søttar og Catharina Voll Matthews (18). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Åtte unge skuespillere fra Mosjøen er klar for kveldens happening: Premiere på "Å telle til null".

DEL

Forestillingen er en del av det nasjonale DUS-prosjektet, der dramatikere inviteres til å skrive manus. Mosjøen Ungdomsteater har valgt teksten til Kristofer Grønskag.

- Stykket vi skal vise, "Å telle til null", har mye tenåringsdrama. Handlinga foregår i ulike tider, men alt henger sammen, forteller Amanda Reidunsdatter Sandvoll (16).

Hun er en av de åtte skuespillerne som har øvd siden nyttår. Torsdag kveld er det forestilling i blackboxen på Vefsn Folkehøgskole.

Tonje Rynesli (20) er regiassistent for stykket. Hun er imponert over teatergjengen.

- Det er et tekstdrevet stykke, og ikke så fysisk som mange andre. Det er krevende, men også veldig spennende. Den siste uka har det vært intense øvinger. Jeg er storfornøyd med innsatsen, sier Rynesli.

Neste helg skal teaterlaget til Mo for å delta på fylkesmønstringa på Nordland Teater. En av teatergruppene som deltar på mønstringa blir sendt videre til Oslo.

- Vi håper selvfølgelig å få representere Nordland på den nasjonale festivalen. Uansett blir det kjempeartig å delta på Mo. Det er stort å få vise stykket på Nordland Teater. Og så er det veldig artig å møte andre teaterinteresserte ungdommer.

Fakta

DUS - Den unge scenen er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom og fremføres av ungdom. Målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater. DUS ble opprettet i 2004 for å heve nivået på ungdomsteater i Norge.

Ungdom i alderen tretten til nitten år fremfører tekster spesialskrevet for ungdom. Siden oppstarten har DUS fått fram 35 nye tekster. 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner, og en nasjonal festival i Oslo for utvalgte grupper.

Nordland fylkeskommune er støttespiller for DUS og har bidratt med regihjelp til Mosjøen Ungdomsteater .

Artikkeltags