Knæsjt med Kauk-kompaniet

Stambordet: 10. september er det urpremiere på «Stambordet» ved Fru Haugans Hotel. Alf Marius Valan, Hans Christian Digermul, Ellen Karstensen, Saska Cvijanovic og Marit Thrana. Foto: Stine Skipnes

Stambordet: 10. september er det urpremiere på «Stambordet» ved Fru Haugans Hotel. Alf Marius Valan, Hans Christian Digermul, Ellen Karstensen, Saska Cvijanovic og Marit Thrana. Foto: Stine Skipnes

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er med glimt i øyet og løs snipp når vennegjengen samles rundt «Stambordet». Velkommen til kafe-kabaret!

DEL

– Det blir vanvittig flott, artig, trist, seriøst, mye fliring og fantastiske tekster. Jeg gleder meg veldig! sier Alf Marius Valan, og styrter av gårde med bass i den ene hånda og baby i den andre. Deler av Kauk-kompaniet, har nettopp gitt publikum en smakebit av «Stambordet» som har urpremiere på Fru Haugans Hotel 10. september. Videre blir det forestillinger 11. september og 12. september.

Urpremiere

«Stambordet» er basert på nordnorske tekster og musikk av Ragnar Olsen, musikalske arrangement og komposisjoner ved Raymond Enoksen, mens Hallvard Holmen har regien. Produsent er Marit Thrana fra Kauk Scenekunst.

– Hvordan har kabareten utviklet seg?

– Fra å være en ide som har rullet i hodet mitt i halvannet år, og gått i mange faser, er vi snart i havn. Nå blir det full oppkjøring fram til urpremieren, sier hun. Stikkord er jordnært, vidsynt og morsomt.

– Det blir ingen staffasjer og hitparade. Vi har gått grundig til verks. Det vi oppdaget da vi begynte å spille var at det er mange instrumenter fra andre land, så Raymond har lagd arrangementer som er tilpassa oss. Vi er opptatt av å bruke folka som er her – hva har vi og hva kan vi lage.

– Dette blir ei forestilling der vi får vist at vi kan jobbe som en enhet på scenen.

70-talls bohem

Ingen tema og problemer er for store og ingen for små for vennegjengen rundt stambordet. Været, er en gjenganger, og da passer det jo fint med en sang om sommeren som kom sent i august, eller kanskje litt sydlandsk stemning. «Stambordet» er intimt og ledig, og Ellen Karstensen fra Salong Saxo har fått ansvar for kostyme, hår og sminke.

– Det blir inspirert av 70-tallet, litt bohemaktig. Cluet er å få en helhet i det, sier hun.

Kauk-kompaniet består av Marit Thrana, Saska Cvijanovic, Alt Marius Valan, Hans Christian Digermul, Richard Olsen, Håkon Skog Erlandsen og Håkon Drevland.

Artikkeltags