Da Ruffen reddet drageriket

I Japan: Ruffen møter den heltemodige samuraikatten når han ankommer Japan

I Japan: Ruffen møter den heltemodige samuraikatten når han ankommer Japan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når Hamayoko melder fra til sjøormen Ruffen om at det er store problemer i Japan, er det bare en ting å gjøre. Det er å legge på svøm.

DEL

Nordland Teater besøkte søndag Kulturbadet i Sandnessjøen med barneforestillingen Ruffen og Drageslottet. Forestillingen er et figurteater, og hovedpersonene er sjøormen Ruffen, hans japanske brevvenninne Hamayoko og Samuraikatten.

Til Japan

Det er når Ruffen får brev fra Hamaoyko som varsler om store problemer i Japan at han spør Bestemor og onkel Ludvik om tillatelse reise på besøk. Tross skepsisen, får han lov til å legge på svøm, og mange nye opplevelser venter den lille sjøormen fra Norge. Etter store anstrengelser, med både pubkonsert og krangling med rekepolitiet ankommer han Japan, og den første han stifter bekjentskap med er Samuraikatten.

Mye mus

Samuraikatten viser seg å være Hamaykos store beskytter, og tar han med til henne. Sammen får de innpass hos keiseren, der svaret på de mystiske hendelsene i Drageriket kommer for en dag. De mange uforklarlige jordskjelvene er ikke jordskjelv.

Det viser seg at Drageriket er i ferd med å gå under, fordi den store mektige dragen som sover i en hule under jorden er i ferd med å våkne. Det blir opp til Ruffen og Samuraikatten å dra ned for å se hva det er som forstyrrer den gamle dragen. Sammen finner de ut at hulen er overbefolket av mus, og dermed blir Samuraikattens skjebne satt. Det er bare Ruffen som får dra tilbake til Drageriket.

Fornøyd

Det var 185 som så forestillingen i Kulturbadet i Sandnessjøen søndag kveld. Jorunn Vrålstad fra Leirfjord hadde tatt turen fra Leirfjord sammen med sønnen Audun.

– Det er hans teaterdebut, men mamma måtte ta han med, for vi har lest mye Ruffen hjemme. Han er engasjert og spør mye om hva som skjer på scenen, smiler Jorun Vrålstad.

Også Helene Øverdal og Sverre Rattsø hadde tatt med barna Magnus Consensius og Sofie Alvilde på forestillingen. De var over seg av begeistring for Samuraikatten.

– Det var utrolig morsomt, selv om det var litt trist på slutten da Samuraikatten måtte bli i hulen. Men det var artig med karate, sier de.

Forestillingen kommer til Mosjøen kulturhus 04.-05, november og til Brønnøysund Samfunnshus 8. november.

Artikkeltags