Gå til sidens hovedinnhold

Tar sjansen på mer Abba-jubel

Artikkelen er over 12 år gammel

Beate Skogsholm oppfyller publikums ønsker og krav. Sandnessjøens Abba-show dukker opp i Mosjøen til høsten.

– Er det ikke kult? Jeg er veldig spent, sier Beate Skogsholm, forfatter av manus til Abba-suksessen "The name of the game", som ble sett av 1.000 personer i Sandnessjøen 9. og 10. mai.

Nå er avgjørelsen tatt. De 100 aktørene inntar Mosjøen kulturhus lørdag 5. og søndag 6. september, og sommerfuglene har allerede inntatt Beates mage.

– Dette krever mye av oss amatører. Vi må jo hente opp forestillingen etter lang tid, og bytte ut en hovedrolleinnehaver. Ståle Valan går inn for Sverre Andresen i rollen som voksne Kristian. Det går greit. Han tar regi veldig raskt, sier Beate Skogsholm.

Kanskje fire show

Hun trenger bare ett utsolgt kulturhus for å dekke utgiftene, men spiller gjerne både tre og fire forestillinger i Mosjøen om billettsalget tillater det.

– Da må folk kjenne sin besøkelsestid. Forhåndssalget gikk tregt i Sandnessjøen, og derfor rakk vi ikke ta avgjørelse om et tredje show. Om vi kommer til midten av august og vi ikke har solgt to saler i Mosjøen, kan vi ikke sette opp ekstra. Men hvis ryktene stemmer, at alle fra Sandnessjøen som sier de skal til Mosjøen faktisk drar dit, så vil det ikke forbause meg om vi spiller fire forestillinger, sier Beate.

"WOW"

Hun hadde endelig landet etter suksessen, men nå bruser blodet igjen.

– Jeg var helt utladet, og egentlig ikke i stand til å tenke noe særlig. Det tok ei stund før jeg skjønte hva jeg har vært med på, og jeg får den samme WOW-følelsen når jeg ser på DVD-en som alle aktørene har fått, sier Beate.

– Det er veldig artig å være sandnessjøjente og få til noe i Sandnessjøen. Jeg begynte jo med kultur som ungdom i teatergruppa Botntrollet, sier Beate. Hun tviholder på at handlingen i "The name of the game" utspiller seg i Sandnessjøen. Piccos blir ikke forandret til Tippen, nei.

– Showet kan egentlig være hvor som helst, sier Beate Skogsholm.

– Og Jon-Willy Rydningen kommer til Mosjøen?

– Ja!