Gå til sidens hovedinnhold

Synger mot vår

Artikkelen er over 12 år gammel

Det ble en variert og stemningsfull konsert da Kor uten grenser inviterte til kortreff i Dolstad kirke onsdag kveld.

Det var i anledning et besøk av seniorkoret Exsultate fra Mo i Rana, Kor uten grenser inviterte til kirkekonsert. Mosjøkoret har hatt flere opptredener på Parken bo- og servicesenter, men kirkekonserten ble den første "ordentlige" konserten for det relativt nystartede koret. Kormedlem Tove Wika hadde på forhånd ikke ventet det helt store oppmøtet. Hun kunne derfor fornøyd konstatere at omtrent en fjerdedel av kirkerommet var fylt opp.

Etter at jazztrioen ved Øyvind Bergh, Sjalg Wika og Svein Daleng hadde varmet opp publikum med låta "Her ligger jorden" var det Exsultate som var første kor ut for kvelden. Det tok en liten stund før de fant plassene sine, mens dirigent Bjørn Skogly spøkte med at det var skummelt og uvant for gjengen å stå så høyt. Etterhvert fant de også fotfestet og leverte en solid fremførelse av to salmer og follkevisa "Kom sommervind".

Kor uten grenser valgte på sin side og starte konserten oppe hos organisten, hvor de fremførte salmene "Herre gjør meg til ditt redskap" og en "En sang skal stige" før de gikk ned på hovedscenen og gikk løs på folkevisene "Swing low" og "Blåmann Blåmann"

Mot slutten av konserten slo de to korene seg sammen og gjorde en felles innats på vårlåter som "No livnar det i lundar" og den obligatoriske "Danse mot vår". Det virket som om publikum koste seg og stemte godt i når tiden kom for allsang.

Dirigent Martha E. Mikalsen var godt fornøyd med kveldens framførelse.

– Dette syns jeg gikk riktig bra. Det er moro både for meg, og resten av koret og få med seg denne erfaringen, sa dirigenten før hun hastet videre til felles middag for de to korene på kulturverkstedet.

Øyvind Gjellesvik