Arrangementet som gikk av stabelen i Mosjøhallen har blitt som en tradisjon å regne. I år som i fjor dro det rundt 900 danseglade.

Lokale band

Enkelte år har store band gjestet Mosjøhallen, men i den siste tid har det blitt satset mer på de lokale. Herringen Brothers var de heldige som fikk startet dansefesten og spilte opp for de ivrigste som hadde tatt turen allerede fra starten. Låter som "Vinsjan på kaia" og "Rumba med Gunn" ljomet ut gjennom høyttalerne.

På tross av at det var langt mellom kroppene i den store salen i starten så var det tett på dansegulvet. Svetteperlene rant og danseskoene gikk varme. Her gjaldt det å danse mest mulig og når det populære dansebandet MIX entret scenen strømmet flere inn på parketten. I tillegg til de Herringen Brothers og MIX deltok også bandet Big Twist under romjulsdansen.

Veteraner

Hallen ble gradvis fylt opp utover kvelden. Gamle og unge hadde satt det urbane utelivet til side denne kvelden for heller å nyte den med god mat, sosial stemning og ikke minst dans.

Kay Lee Haugen og Vera Katarina Renberg var noen av de yngre som var med på festen allerede fra starten. De svingte seg ivrig rundt og mange eldre tok av seg hatten og ønsket de hadde den energien det unge danseparet hadde.

Lisbeth Granmo og Bjørn Iversen er for veteraner å regne. Av de sju gangene romjulsdansen har blitt arrangert har de greid å få med seg hele fem stykker.

– Det er kjempeskøy. Det har nesten blitt som en tradisjon, sier Granmo idet paret svinger seg til toner fra dansebandet MIX i bakgrunnen.

En av ildsjelene bak den tradisjonelle romjulsdansen i Mosjøhallen er Kjell Vist fra Mosjøen idrettslag. Søndag morgen var han i full sving med å rydde opp i hallen og var temmelig fornøyd med gjennomføringen.

– Tilbakemeldingene vi har fått er at folk trivdes. Det var stort sett god stemming hele kvelden, sier Vist.

Selv om folk nølte litt med å trekke til hallen i starten så tok det seg opp. Stemningen var på topp og frosne legger fikk svingt seg varme når romjulskvelden nok en gang ble fylt med dans.