Bare 25 av bygdas befolkning hadde funnet vegen denne fredagskvelden. Vi håper, og tror, at en del av årsaken til dette, var at samme konsert også skulle arrangeres i Hattfjelldal prestegård lørdag ettermiddag.

Det ble en konsert med musikk og poesi i lett blanding, der de fleste melodiene var komponert av fiolinisten Carina Bergström. Hun hadde egnet slåttene sine til kjært og nært, enten det nå var et familiemedlem, en nabo eller hanen i hønsegården. Historiene fortalte hun mellom hver melodi, og skapte på denne måten en form for dialog med publikum. Hennes innlevelse og humor smittet. Melodiene var iørefallende, fra de helt rolige, til de mer sprelske.

Poesien ble delvis akkompagnert av kontrabassen, traktert av Robert Degerfalk.

En fåmælt herre, som ikke kom til orde før mot slutten av konserten.

Før konserten savnet kanskje noen en trekkspiller i besetningen. Men det skulle vise seg at disse to sto godt på egne bein. Det gjør for øvrig de fleste folkemusikere.

Vi takker igjen for en trivelig konsert, dratt i gang av Ørjedal Festivalens Venner. Denne gang i samarbeid med Prestegården. Så til dere som ikke fikk med dere noen av konsertene: Fortvil ikke, dette er bare begynnelsen på et grenseløst samarbeid musikere mellom. Kanskje en ny sjanse allerede vil by seg til sommeren.