Vefsn-ensemblet i Mosjøen er i år én av sju distriktsmusikergrupper fra Nordland som får tildelt turnéstøtte fra Nordland fylkeskommune.

Støtten skal gå til turnévirksomhet med kammeroperaen "Saturn Rings", som ble urframført i Mosjøen 29. januar under samtidsmusikkfestivalen "Lytt på Nytt". Det er rektor ved Vefsn kulturskole, Jan-Erik Lund svært glad for.

– Vi er selvsagt kjempeglade for støtten. Det gir oss blant annet mulighet til å framføre operaen i Bodø, som er et stort ønske for oss, sier han.

Nyoppføringene vil skje rundt månedsskiftet oktober/november, og vil i første omgang settes opp på steder i Bodø og Helgeland. Men Jan-Erik Lund legger ikke skjul på at den store drømmen er å vise forestillingen på Den Norske Opera i Oslo.

– Nå har vi hatt en sjelden urframføring av en samtidsopera med svært godt resultat i Mosjøen. Og det hadde vært steikandes artig å få vist den fram i Oslo. Men jeg får si som Drillo: Det er vel sånn circa 11,27 prosent sjanse for at vi lykkes, smiler han.

"Saturn Rings" er skrevet av Michael Hall med musikk av Sigmund Lillebjerka. Temaet i handlingen er inspirert av Faust og operaen er skrevet i to akter for sopran, baryton, klarinett, fiolin, cello og klaver.