David Kinsella er godt i gang med sitt nye store dokumentarfilmprosjekt fra Helgeland, "Den siste samejenta". Filmen som vil bli både vakker, dramatisk og magisk omhandler om sørsamiske Ellen-Sara Sparrok Larsen, 12 år og hennes liv med familien og reindrifta i Børgefjellet.

Med et team bestående av noen av de beste filmfolkene i verden, satser David Kinsella stort og prosjektet har allerede vakt stor interesse hos den nordiske film og tv-bransjen og et Canadisk produksjons- og distribusjonsselskap, skriver coprodusent og produksjonsleder Hege Dalen i en pressemelding.

For andre år på rad er filmskaperen David Kinsella fra Helgeland nominert til Amanda for beste dokumentar. "Killing Girls" har allerede bidratt til to internasjonale priser, samt mange nominasjoner. David Kinsella er for øyeblikket den filmskaperen i Norge med flest filmpriser internasjonalt,

– Det fascinerer Kinsella at en del av norsk kultur som er så spesiell og så eksotisk er totalt ukjent for folk flest, også i Nordland. Målet er å bidra til å videreføre "Himmelblåeffekten" og skape interesse for et stort publikum i Norge og internasjonalt. For det Sørsamiske samfunnet vil filmen kunne være et verktøy både i språkundervisning og i kulturformidling, sier Dalen i pressemeldingen.

Piloten for filmen er nå ferdig. Se den på youtube her.