Stiller ut ulike uttrykk

Av
Artikkelen er over 13 år gammel
DEL

Brønnøysund-maleren Inger-Hilde Nyrud og søstrene Marianne og Eva Lillegaard fra Sandnessjøen holdt i helga salgsutstilling hos Alstahaug Kunstforening.

Utstillingen gikk over lørdag og søndag i den gamle sorenskrivergården i Sandnessjøen og var resultatet av lang planlegging.

– Vi har kjent hverandre i 20 år og planlagt utstilling sammen i fem år, forklarer Inger-Hilde Nyrud om det lange vennskapet med Marianne Lillegaard. Begge to er lærere i kunstfag og Nyrud driver i tillegg sitt eget atelier i Brønnøysund.

– Vi møtes ofte og da leier vi oss gjerne et gammelt hus ute i øyene og maler naturen og omgivelsene der. Vi har blant annet vært på Dønna og Myken. Det var på en av disse turene at vi bestemte oss for å holde utstilling sammen, forteller Nyrud. Med seg på utstillingen har de også Mariannes lillesøster Eva Lillegaard. Hun er nettopp ferdig med sykepleierutdannelsen sin og søster Marianne mener det er derfor Eva har så mye menneskekropp i sine malerier. I Nyrud og Marianne Lillegaards bilder er det få eller ingen mennesker å se:

– Mesteparten av bildene er inspirert av naturen på Helgeland. Man kan se det, men det er veldig abstrahert. Jeg jobber med et motiv, men abstraherer det så mye at man må gjette seg til hva det er, forklarer Marianne Lillegaard.

– Hvorfor gjør du det slik?

– Fordi det er så spennende, svarer Lillegaard og forklarer at hun bruker akrylmaling og en teknikk som kalles pastoselag, hvor hun maler lag på lag.

Inger-Hilde Nyrud bruker også akryl, men hun har i tillegg begynt å inkorporere glass i sine malerier:

– Med bra lyssetting kan det bli spennende, sier Nyrud. Hun deler sine arbeider opp i tre ulike motivkretser:

– Abstraksjoner, det lille huset i landskapet og det fabulerende naivistiske.

Utstillerne var godt fornøyd med å stille ut sammen og hadde fått gode tilbakemeldinger fra publikum:

– Vi har fått masse skryt. Folk setter pris på at vi er så forskjellige – det er noe nytt fra rom til rom, beretter Marianne Lillegaard.

Artikkeltags