Stakk av med to filmpriser

PRISVINNER: Aleksander Nordaas ble ropt opp to ganger på scenen under Minimalen Kortfilmfestival. Filmen hans "Bak lukkede dører" vant nemlig prisen for beste norske og nordiske kortfilm. (Foto: PROMO)

PRISVINNER: Aleksander Nordaas ble ropt opp to ganger på scenen under Minimalen Kortfilmfestival. Filmen hans "Bak lukkede dører" vant nemlig prisen for beste norske og nordiske kortfilm. (Foto: PROMO)

Artikkelen er over 9 år gammel

Aleksander Nordaas' film "Bak lukkede dører" danket ut 110 andre norske kortfilmer under Minimalen Kortfilmfestival i helga. Den ble også kåret til festivalens beste nordiske kortfilm.

DEL

– 1000 millioner takk, jubler Aleksander Nordaas på telefon ifra Trondheim. Søndag kveld ble han ropt opp to ganger under kortfilmfestivalen Minimalen. Juryen valgte nemlig ut "Bak lukkede dører" som vinner av både beste norske og nordiske kortfilm.

– Dette er helt fantastisk, jeg hadde ikke forventa dette her. Vi har vunnet én pris for filmen før også, så nå har den tre, det er kjempeflott for filmens muligheter framover, sier Nordaas. Som røper at filmen også nettopp er blitt tatt ut til en filmfestival i Belgia i slutten av april.

Feirer med middag

For i løpet av helga har 32 utvalgte filmer av i alt 110 innsendte blitt vist under kortfilmfestivalen Minimalen, som er en del av filmfestivalen Kosmorama i Trondheim. "Bak lukkede dører" slo tydeligvis an hos juryen som besto av Richard Raskin, Anja Breien og Johan Clason. Det resulterte i 10.000 kroner for beste norske, 1.250 euro for beste nordiske, pluss et Nordic Independent Film Awards-trofe. Det skal opp på hylla i stua hjemme i Mosjøen.

– Jeg husker ikke akkurat hva de sa, men vi fikk kred for å ha skapt en surrealistisk verden, skuespillerprestasjoner og koreografi. Det er vanskelig å si hva som faller i smak hos folk, men jeg tror det må være noen med den verdenen vi skaper som ikke er vanlig i norsk film, noe som ikke er dagligdags, sier Aleksander Nordaas. "Bak lukkede dører" er nemlig en alternativ skildring av hvordan realiteten fortoner seg for mennesker som er i koma. Nordaas har regien, og Bendik Heggen Strønstad har vært produsent. Mosjø-jenta Silje Reinåmo er én av skuespillerne i filmen.

– Hvordan føles det å vinne priser i så ung alder?

– Jeg er 26, selv om jeg synes det begynner å bli litt gammelt. Men det er fantastisk å få en klapp på skuldra, det har mye å si for den videre produksjonen. Det viser at vi har gjort en god jobb. Kortfilmer handler mye om å eksperimentere, og det kan være steget til å lage noe større etter hvert, mener Aleksander Nordaas.

– Blir det feiring i kveld?– Pappa sa at han spanderer middag i kveld, så nå skal vi ut og spise.

Artikkeltags