Sirijord og Tyldum på skihistorisk utstilling i Hattfjelldal: - Mer skal med

I forbindelse med at Hattrennet ble arrangert for 80. gang åpnet en skihistorisk utstilling i Fjellfolkets Hus. Helgeland Museum og Ansgar Kleven står bak

I forbindelse med at Hattrennet ble arrangert for 80. gang åpnet en skihistorisk utstilling i Fjellfolkets Hus. Helgeland Museum og Ansgar Kleven står bak Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bjørn Sirijord var banebrytende i skiskyting, og Jon Åge Tyldum vant verdenscupen i skiskyting. Begge har fått bred plass på en skihistorisk utstilling som åpnet i forbindelse med Hattrennet i helga.

– Hattrennet ble arrangert for 80. gang, og vi bestemte oss for å lage en utstilling. Den ble akkurat ferdig til helga, men vi har ennå litt ekstra som vi vil ha med, sier Ansgar Kleven i Helgeland museum.

Han forteller at folk er velkommen til Fjellfolkets Hus framover, for utstillingen skal stå en stund.

– Vi har forsøkt å favne vidt med utstillingen, men selvsagt har vi trukket fram Bjørn Sirijord og Jon Åge Tyldum. Bjørn var med på overgangen fra grovkalibret til finkaliber, og han var også med på overgangen fra treski til glassfiber. Han har vært en pioner for skiskyting, sier Kleven. 

Både Sirijord og Tyldum har lånt ut medaljer og pokaler, og utstyr de brukte som aktive løpere.

– Tyldum vant verdenscupen sammenlagt og i sprint, og selv om han da gikk for klubben sin i Trøndelag er han en god hattfjelldaling etter 25 år i Susendal.

Hattrennet har fått en egen vegg i utstillingen.

– Der har vi mer som skal vises fram, og vi jobber videre med det, sier Kleven.

Familietradisjon å drive matstasjon: Tre generasjoner på plass 

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken