Familiekonserten med BMK i går kveld var virkelig forførende og ga et snitt av hva korpset holder på med for tiden. De demonstrerte på en elegant måte at det kan være både tradisjonell og utradisjonell på samme konsert.

Det er musikkformidling korpset driver på med og i går kveld klarte virkelig BMK å anskueliggjøre hva korpset har jobbet med utover høsten. BMK la lista høyt fra første stund med klassiske Disneymelodier og kom i mål med stil. De lar musikken tale for seg selv og presenterte alt fra russiske tango-arrangement til tv- og filmmusikk. En virkelig koselig samlingsstund i førjulstida.

Det er ingen tvil om at BMK er inne i en fase hvor kvalitet settes i høysetet, samtidig som korpset aldri har forlatt den sosiale og utagerende stilen det er kjent for. I løpet av høsten har de fått 14 nye medlemmer og teller nå over 50 musikanter. Og det er ingen tvil om at BMK er privilegert med svært dyktige musikere. Dirigent Hans Kristian Edvardsen kan velge og vrake i solister og i går var det Ellen Gullhaug på trompet som fikk det ærefulle oppdraget.

Under tidligere konserter på Forsamlingshuset i Brønnøysund har korpset brukt scenen. Nå er de så mange at de var nødt til å bytte arena med publikum. Og takk for det.

Over 60 betalende voksne overvar konserten. I tillegg var det en masse unger med.

– Det er svært viktig å ta med ungene på slike konserter, slik at de blir et godt publikum med respekt for dem som opptrer, mener dirigent Edvardsen.

Barnekoret var for anledningen hentet fra korpset - de var alle barn av medlemmer.

– I perioder er vi borte fra barna, enkelte ganger flere dager i strekk. Derfor er det viktig at de får se hva mamma eller pappa driver på med, sier BMK-dirigenten.

De tre avsluttende numrene med barnekoret appellerte virkelig til publikum. For Astrid Lindgren med kor og korps går virkelig hjem i en hjerter.