Sølvguttene sang til gull i Brønnøy kirke

STRÅLENDE SANG: Med stearinlys, matrosdresser og krystallklare stemmer sang Sølvguttene seg inn i hjerterota til publikum i Brønnøysund fredag kveld. 	(Bilder: Sigfrid Hagerup)

STRÅLENDE SANG: Med stearinlys, matrosdresser og krystallklare stemmer sang Sølvguttene seg inn i hjerterota til publikum i Brønnøysund fredag kveld. (Bilder: Sigfrid Hagerup)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Jula kom ekstra tidlig til Brønnøysund i år. Takket være unge gullstruper fra Oslo.

DEL

For publikum i Brønnøysund var blant de utvalgte på Sølvguttenes adventsturne i år. Og lokalbefolkningen var ikke tungbedt. En halvtime før konserten startet, strakk køen av konsertklare brønnøyværinger seg nedover mot Sømnaveien. Og flere av de rundt 450 publikummerne måtte nøye seg med ståplasser. Men når Sølvguttene kom syngende inn på en gammel prosesjonshymne, var det verdt det.

I første del av konserten fikk publikum servert klassiske kirkesanger som «Alta Trinita Beata», «Freu dich Erd» og utdrag fra Franz Schuberts messe i G. Og sopransolistgruppa sang så vakkert på «Panis Angelicus» og «Alleluia», at de kunne smeltet istappene utenfor. Dirigent Fredrik Otterstad og organist Otto Christian Odland benytter sjansen til å ta i bruk Brønnøy kirkes to orgel, og publikum fikk et bonusnummer til bekreftende nikking på benkeradene.

Før Sølvguttene kommer inn med tente lys for å ta fatt på de kjente og kjære julesangene. Kronen på verket er «Deilig er jorden» som framføres sammen med det lokale jentekoret Canti Musica og publikum. Og det er like før taket på kirka letter.

- Det var en kjempeflott konsert, og det var artig å se Sølvguttene live. Det er stort at de kommer hit av alle plasser, smilte publikummer Toril Sund.

Artikkeltags