Det var ei utfordring.

– Jeg ville lage ei motvekt til det grønne. Og jeg brukte jeg lang tid på å finne ut hvilke motiv som egnet seg. Jeg ville ikke provosere noen, sier Skog.

– Tanken min var å gjøre det enkelt. Blomster er noe jeg er opptatt av. Det er så fint, så sjenerøst. Jeg ville at blomstene skulle føye seg inn i rommet på en behagelig måte, og ikke skape kontraster, sier Ravnå.

– Det er jeg kjempeglad for. Når arbeider skal henge i lag, må de ikke slå hverandre i hjel. Jeg er glad for å ha Wenche som "nabo", smiler Marit.

– Nyt dagen!

Marit Skog var innom lokalene flere ganger for å ta fargeprøver. Hun har tatt igjen litt av det limegrønne i maleriene sine.

– Samtidig var jeg redd at det skulle være for mektig, så jeg brukte komplementærfarger. Blårød, litt mot lilla. Fargene gir litt liv i rommet, forklarer hun. Teksten "Ikke vent til blomstene visner før du setter dem i håret" pryder også bildet. Med det mener hun at vi må nyte dagen litt hver dag, og ikke vente med alt.

– Det er hverdagene som er selve livet. Det gjelder å gripe øyeblikket. Stoppe opp og kjenne at det er nå du lever, og ikke utsette det som er artig, sier hun. Et annet arbeid har teksten "Alt du har er nå".

– Jeg synes det er en viktig ting, enten du er syk eller ikke, sier Skog. I prosessen tok hun hensyn til at arbeidene skulle henge på sykehuset.

– Det er vidt forskjellige folk som ferdes her. De som jobber her ser arbeidene hver dag, andre er alvorlige syke eller kommer innom, sier hun. Resultatet er blomsterbilder. Om det er tulipan eller valmue er hun ikke helt sikker på.

– Men det er blomster og liv. Og spiralene er uendelighetssymbol. Det er vår og glede, og litt varme, sier hun.

Oppdrag

Keramikkblomstene skal symbolisere litt sommer. Det er grønne blomster mot grønn vegg.

– Det blir mer dempet på en måte, sier Wenche. De samme motivene pryder en langvegg i hvitt.

– Da jeg fikk ferdig den første blomsten måtte jeg hit å prøve. Rommet blir fort veldig annerledes med en gang, sier hun.

Arbeider av Marit Skog og Wenche Ravnå pryder også barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på Skjervengan. Der har også Kirsti Tverå fått utsmykkingsoppdrag. I tillegg henger Skogs arbeider på rehabiliteringsavdelinga innen psykatri og på bedehuset.

– Og så er det en god del innkjøp til offentlige kontor. Jeg synes det er kjempeartig at vi som er lokale kunstnere brukes, sier hun.

– Og det er viktig, supplerer Ravnå.

– Hva skjer videre med dere nå?

– Foreløpig er jeg fullstendig opptatt av min nye jobb på Kulturverkstedet, men keramikkverkstedet er jo der. Jeg vil ikke legge det helt bort, men lage ting når jeg har anledning, sier Ravnå. For Skog er første prioritet å få ferdig et nytt glassverksted hjemme i kjelleren.

– På sikt vil jeg ha oppe brygga mi i Sjøgata hver torsdag. Hvis bukken står ute, så er det åpent, sier hun.