Bedriften hadde tre ansatte og drev blant annet med bakevarer og baking av kaker til festlige anledninger. Konkursen ble åpnet 28. oktober.

– Festkaker vokste veldig fort og det kostet mye. Eierne lånte penger inn i firmaet og vi leita etter eksterne investorer og så på mulighetene for en emisjon, men greide ikke få det til. Når utgiftene er større enn inntektene er nedlegging en naturlig konsekvens, fastslår Snorre Lund, styreleder i bedriften.

Olderskog AS, Kvarstein AS, Linda Fjellbrovold og daglig leder Anne-Brith Davidsen var medeiere i aksjeselskapet.

Boet kjøpt

Davidsen mener konkursen ikke er dramatisk.

– Det ligger ikke noe større dramatikk bak dette enn at det har skjedd og bedriften er lagt ned. Vi slet blant annet med vanskelige lager- og logistikkforhold som kostet oss både tid og ressurser.

Bobestyrer har allerede solgt boet, som besto av varelager, bakeutstyr og data. Det er firmaet Condita AS fra Drammen som har kjøpt boet. Firmaet har 11 ansatte og betjener det norske markedet for konditorvarer. Nå vil de ha med Davidsen i arbeidet videre.

– I utgangspunktet er jeg veldig positiv til å bli med videre, men det er avhengig av hva som skjer videre i prosessen når Condita overtar.

Gard Silsand fra Condita AS var tirsdag på besøk i Mosjøen i forbindelse med overtakelsen.

– Vi har hatt stor tro på denne type drift som har vært drevet her. Når vi overtar vil vi forandre litt og vri litt på produktsammensetning, men fortsatt jobbe mot samme marked.

Satser på nett

Condita vil bruke konkursboet og Anne-Brith Davidsen til å satse på bakevarer på internett.

– Vi har prøvd oss på dette markedet før, nå har vi knyttet til oss en person som kan ta denne satsingen videre. Vi er allerede i gang med nettsiden bakekake.no hvor vi selger råvarer og utstyr for baking, forteller Silsand.