Slo Sagen med ti meter

SAMARBEID: Verdens lengste trykk, Galleria. Nærmest: Vårin Sandring Storø ga faren en stødig hånd mens Stig-Ove Sivertsen (t.h.) hjelper kunstner Olaf Storø med sjablongene (FOTO: Bjørn Asle Grimstad)

SAMARBEID: Verdens lengste trykk, Galleria. Nærmest: Vårin Sandring Storø ga faren en stødig hånd mens Stig-Ove Sivertsen (t.h.) hjelper kunstner Olaf Storø med sjablongene (FOTO: Bjørn Asle Grimstad)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med en veivals lagde kunstner Olaf Storø med stor hjelp fra gode medhjelpere det de håper skal bli verdens lengste trykk. Galleria kan dermed havne i rekordbøkene med det 185,8 meter lange kunstverket.

DEL

– Jeg synes dette ser flott ut, sa Anette Sagen etter å ha dyppet føttene i blå maling og satt nedslagsmerke på 174,5 meter på Olaf Storø sitt lange kunstverk. Kunstverket rullet ti meter til og landet på 185,8 meter.

Med det håper kunstskaperne å ha lagd verdens lengste kunst- trykk. Med fotavtrykkene til Sagen ble kunstverket avsluttet etter en to timer lang produksjon i Sjøgaten i Mosjøen. Storø hadde god hjelp fra både publikum og festivalmedarbeidere, som ble så oppslukt at kunstverket fortsatte selv om Storø tok pauser for å snakke med pressen.

– Det har skjedd mye i løpet av dette kunstverket som vi ikke har planlagt, sa Olaf Storø som mener at dette kan være et av de mest spesielle kunstverkene han har lagd.

Storø bor både i Longyearbyen og Kristiansand, men besøker fram til torsdag festivalen kunstfestivalen Galleria i Mosjøen.

Både unge og voksne løp rundt med malingsspann, kvister og planker i Sjøgaten mandag da forsøket på verdens lengste trykk ble gjort. Underveis som veivalsen rullet gjennom gaten ble sponplater lagt foran den, bomullkanvasen rullet ut og sjablonger lagt under det igjen. Det var mange smil å finne i Mosjøen sentrum under denne to timer lange Galleria-seansen.

– Det er veldig viktig å fortsette å leke selv om man er blitt voksen, sier Storø.

– Men det er visst noe de allerede kan i Mosjøen. Jeg har møtt så utrolig mange positive og lekne folk her, sier kunstneren.

Kunstverket skal i løpet av festivalen selges metervis til tusen kroner stykket. Publikum har fått lov til å være med og sette preg på kunstverket og bestille sine biter underveis.

– Noen har spurt om fotavtrykkene til Anette Sagen også, men det må vi ta litt mer for, kanskje det tidobbelte, sier kunstneren.

Artikkeltags