Søker vertsfamilier i Sandnessjøen: - Noe som enkelt som å sitte ved frokostbordet kan være eksotisk nok

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

18. august kommer utvekslingsstudentene Melodie Rizzo fra Frankrike og Hok Wang fra Hong Kong til Sandnessjøen. Nå jobber AFS hardt for å finne hjem til dem.

DEL

AFS er en organisasjon som hjelper utvekslingsstudenter med å ta et år med utdanning i et annet land. I år er det 129 studenter som kommer til Norge, og to av disse skal til Sandnessjøen. Mange av dem vet allerede hvor de skal bo, men for franske Melodie og Hok fra Hong Kong er spenningen stor. Ingen har foreløpig meldt seg som vertsfamilier i Sandnessjøen, og nå tar AFS tak i situasjonen. De ber nå innbyggerne i Sandnessjøen om å vurdere om de har rom for en ekstra. I et år.

– Vi kan love mange nye opplevelser, og AFS vil være med som støtte hele veien. Mange av elevene som kommer til Norge drømmer om norsk kultur, og norsk natur. For dem ville et år i Sandnessjøen være ideelt. Vi vet at det finnes mange fantastiske familier med kjærlighet og plass så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av elevene våre. Dersom du er interessert, så ta kontakt via våre websider eller på telefon, sier programassistent i AFS, Silje Berg Rødal.

Trenger en seng
Planen er at Melodie og Hok skal starte ved Sandnessjøen videregående skole i august. Berg Rødal håper nå at alle brikker faller på plass for studentene som gleder seg til nye opplevelser på Helgeland.

– Vi tror at veldig mange ikke helt har forstått at det stilles svært få krav til det å være vertsfamilie. Man kan være enslig, gift eller skilt. Man kan ha barn eller ikke ha barn, eller man kan bare ha dyr. Man trenger ikke et stort hus, eller et ekstra rom i huset for å ha en utvekslingsstudent på besøk. Det eneste kravet vi stiller er en seng. Man trenger heller ikke ha det ryddig i et helt år, eller føle at man må yte noe ekstra hver dag. Studentene kommer for å få med seg den norske hverdagen, og det er det som de gleder seg til.

Det er nettopp hverdagene som vil bli viktig for Melodie og Hok.

– Å reise rundt for å se på turiststeder eller museer er ikke nødvendig. Noe som enkelt som å sitte ved frokostbordet kan være eksotisk nok. Bare det å få smake på norsk brunost blir veldig spesielt. Det er hverdagene som er det interessante, sier Silje Berg Rødal i AFS.

Studentene:


Melodie Rizzo kommer fra en liten by vest i Frankrike. Hun bor sammen med sin mor, og jobber hardt med studier, og brenner for språk. Hun har studert tysk, latin, kinesisk og engelsk, og ønsker å lære norsk mens hun bor i Norge. Melodie ønsker også å lære mye om den norske kulturen, samt lære andre om den franske kulturen. Hun beskrives som utadvendt, glad og morsom. Hun prøver alltid å se det morsomme i situasjoner og er naturlig sosial av seg. Der hun tidligere var aktiv med dans og drama, bruker hun nå mer tid på å lese bøker, skrive historier og lage kortfilm.

Hok Wang fra Hongkong blir beskrevet som en ansvarsfull, omtenksom og hardtarbeidende gutt med naturlige lederegenskaper. I Hong Kong bor han sammen med mor og far, men er selvstendig. Hok ønsker å jobbe med ungdommer i framtiden, og har derfor selv meldt seg som frivillige for å hjelpe familier som ikke har det så bra. På fritiden spiller han fotball, gitar og fiolin, og bruker musikk for å slappe av. Han gleder seg til det kommende året i Norge og på Helgeland, og tror det vil hjelpe han å vokse som person.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags