Rytmisk etterkrigsjazz på Kulturverkstedet: – Det er et behov for å ta vare på disse musikkformene

TRIO: «About time trio» med (f.v.): Lorents Morten Lauritsen, Stig Bjørnar Sivertsen og Snorre Magnus Sivertsen i godt driv på Kulturverkstedet lørdag.

TRIO: «About time trio» med (f.v.): Lorents Morten Lauritsen, Stig Bjørnar Sivertsen og Snorre Magnus Sivertsen i godt driv på Kulturverkstedet lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var absolutt på tide, og med stil, at gruppa «About time» presenterte rytmisk fin etterkrigsjazz på Kulturverkstedet lørdag.

DEL

Omkring 50 personer hadde lørdag byttet middagskvila med jazz. Det tror vi ingen angret på. På Kulturverkstedets scene sto «About time trio med Marian», og de kan kunsten å glede Mosjøens jazzpublikum. Og motsatt:

– Her er det et fantastisk fint publikum. Kompetent og lyttende. Voksent og interessert, med god klangbunn for det vi presenterer, skryter lederen for gruppa Snorre Magnus Sivertsen. Publikummet han snakker om, var da også voksent. Ingen ungdommelige musikklinjefjes å se der.

Bra for klubben

– Det går svært så bra for oss. Det er tydelig at det er behov for en klubb som tar vare på disse musikkformene. Vi prøver å holde konserter syv-åtte ganger i året, og da kommer det folk, sier leder i Sjøgato Jazz & Bluesklubb, Stephan Nordås. Da vi ankom lokalet lørdag ettermiddag var det kommet 43 betalende gjester. Totalt ble det kanskje 50 med klubbens egne folk.

Knyttet til Mosjøen

Gruppa «About time» er fra Nesna, men lederen legger ikke skjul på at han er født vefsning i 1959.

– Etter at vi flytta til Mo i 65, har jeg brukt resten av livet mitt til å komme tilbake hit, spøker karen som nå har tilbrakt de siste 25 årene på Nesna. Knyttet til Høyskolen – unnskyld Nord Universitet:

– I hovedsak med musikkundervisning for kommende lærere og førskolelærere. Nå ser vi et gledelig stort hopp i studentkullene. Her om dagen måtte jeg for første gang få inn flere stoler i undervisningsrommet, da barnehagelærerklassen hadde flere enn 30 studenter. Det er bra!

Tre grep på ukulele

– Både Stig (Sivertsen red.anm.) og min elskede kone Marian, som er vokalist her, er tilknyttet denne utdanninga. Vi får ikke undervist så mye i jazz, men derimot mye i improvisasjon. Og det er viktig for disse lærerne å kunne. For de møter elever som de ikke helt vet hvor befinner seg, i forhold til læringsmål, sier Sivertsen.

Han har en kjepphest:

– De må lære seg tre grep på en ukulele før de er ferdig hos oss. Hvis ikke, er de ikke forberedt på en hverdag i barnehage eller skole, smiler Snorre Magnus Sivertsen før han slukker røyken. Og hoster fram at musikkfagfolkene fra Nesna også har ei god hand med masterstudiet i musikk på Levanger. Det er også under paraplyen Nord Universitet.

Tango er jazz

Pausen er over og Snorre Magnus Sivertsen kan igjen innta kontrabassen for andre sett i konserten. Og det gjør de vakkert med en feiende jazz-tango. Der får virkelig Lorents Morten Lauritsen vist hva han er god for med trompeten. Så bra at vår sidemann, en ikke helt ukjent jazztrompetist Sjalg Wika, viser sin fornøydhet, med høyt å utbryte:

– Det er bra! Veldig bra! Og bra var det, men tøft for leppene, så Lorents fikk pause, mens Sivertsen og Sivertsen spilte nydelig i tospann på bass og gitar.

Vi fikk ikke muligheten til å høre hele konserten, men rakk to låter der Marian Børli Sivertsen på vokal, fikk vise hva hun er god for. Siste låten var «Come rain, come shine», og bedre kan vel ikke vår tilnærming til vær og musikk være en novemberettermiddag i Mosjøen. Etter en så regnfull høst. En lise for våre ører.

Artikkeltags