Sjampis og fanfare

VAKKERT: "Velkommen til verdens vakreste småby": John Arne Warholm sparte ikke på godordene da Bjørg Rundhaug Storli og resten av Follafoss musikklag ble tatt imot torsdag ettermiddag. (Foto: Ann-Helen Moen)

VAKKERT: "Velkommen til verdens vakreste småby": John Arne Warholm sparte ikke på godordene da Bjørg Rundhaug Storli og resten av Follafoss musikklag ble tatt imot torsdag ettermiddag. (Foto: Ann-Helen Moen)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det ble ikke spart på mottakelsen da 20 korps ble ønsket velkommen til årets Torghattfestival i Brønnøysund torsdag.

DEL

For det 25. året, men for 14. gang ble Torghattfestivalen blåst i gang da 20 kor ankom byen torsdag. Den fire dager lange korpsfestivalen blir bare arrangert annethvert år, og til glede for svært mange.

Velkommen til verdens vakreste småby, hilste John Arne Warholm, som også hadde ordnet nydelig vær for anledningen.

Smilene var strukket fra øre til øre hos korene da Warholm og Martin Fanebust tok imot gjestene på beste vis: med champagne, fanfare, overrekkelse av fribrev og bynøkkel, og ikke minst i kjole og hvitt. En mottakelse blant annet Bjørg Rundhaug Storli fra Follafoss musikklag satte svært stor pris på.

Det er litt spesielt, vi føler oss ekstra velkommen med en slik mottakelse, og at de gjør litt stas på oss, smiler hun, ikledd piratklær.

Det gjør noe med samholdet i korpset å dra på slike turer som dette. Vi var her for fire år siden, og hadde veldig lyst til å komme tilbake, skryter Storli.

Hans Kristian Edvardsen i arrangementskomiteen mener at det er en selvfølge at korpsene skal tas imot på en storslått måte.

Det er veldig viktig å ta vare på korpsene. De er våre gjester, og gjester tar man alltid imot på en ordentlig måte, sier han.

Med sosiale arrangement med korpsmusikk fra morgen til kveld i nesten fire dager, lurte HAs utsendte på om det kunne bli for mye korpsmusikk.

Nei, nei, nei, sier en standhaftig piratkvinne, og får et rungende samtykke fra Edvardsen.

Det er ikke fra morgen til kveld, heller fra natt til natt. Vi skal lage liv i hele byen, hele helga.

Artikkeltags