«Sirkel» på filmfestival

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

«Take it, or leave it», sa Aleksander Leines Nordaas og leverte fra seg «Sirkel». BIFF-bas Tor Fosse beholdt spillefilmen.

DEL

Det betyr at regissør og mosjømann Aleksander Leines Nordaas får navnet sitt på rulleteksten under BIFF (Bergen internasjonale filmfestival) 20.–26. oktober. I salen sitter festivalgjengere og kinosjefer.

– Det er veldig godt å få uttelling for filmen, det betyr jo at den holder den kvaliteten som trengs, sier Aleksander Leines Nordaas.

– Fungerer bra

Lavbudsjettfilmen handler om studenten «Harald» som er ny i Bergen. Han havner sammen med en gjeng som spiller Sirkel, en avart av «flasketuten peker på». Det får Harald til å gjøre ting han ellers ikke ville gjort. I en birolle møter vi også Kristoffer Joner, som ustabil sirkusdirektør-sønn. Om han kommer til premierefesten vites ikke.

– Men vi burde kanskje ha noe sånt, skuespillerne fortjener det, sier Aleksander. For ham var det et klart mål å få filmen til BIFF.

– Filmen passer godt i Bergen, fordi den er filmet i Bergens miljø, mener festivalleder og programsjef Tor Fosse.

– Og kvaliteten?

– Sirkel fungerer bra, og er en film som vi vil få ut på kino, sier Fosse. Han har bakgrunn fra filmklubbevegelsen, og har også tidligere vært sentral i opprettelsen og drift av distribusjonsselskapet Arthaus og Tromsø internasjonale filmfestival.

Filmfråts

Bergen internasjonal filmfestival Festivalen ble første gang arrangert i 2000, i forbindelse med at Bergen var europeisk kulturby. Festivalen byr på et knippe filmer fra hele verden, både dokumentarer og fiksjonsfilmer, filmer som kommer på kino seinere og engangsopplevelser. Publikum får over 100 titler og 300 forestillinger å velge i.

– Jeg håper at Sirkel får så mye blaff at den i hvert fall blir vist på kino i Bergen, Trondheim og Oslo, sier Aleksander Leines Nordaas. Han studerer også på TV- og filmproduksjon ved Universitetet i Bergen. Dessuten er han i gang med den engelskspråklige filmen «Rest-Up».

– Filmen er under utvikling, og nå må jeg få tak i en produsent for å få den videre, sier Aleksander. Han vil ikke røpe annet fra filmen, enn at handlingen foregår på en rasteplass.

– Og det blir en thriller-type film, sier han.

Artikkeltags