Silje som vakker nordlandsbåt

SPEKTAKULÆRT: Forestillingen om redningsskøyta Elias blir kostymemessig enestående. ? Jeg gleder meg å stå på scenen med et så spektakulært kostyme, smiler Silje.

SPEKTAKULÆRT: Forestillingen om redningsskøyta Elias blir kostymemessig enestående. ? Jeg gleder meg å stå på scenen med et så spektakulært kostyme, smiler Silje.

Artikkelen er over 9 år gammel

Silje Reinåmo (26) fra Mosjøen har fått den kvinnelige hovedrollen som den vakre nordlandsbåten "Rosa" i Nordland Teaters nye musikalsatsing om redningsskøyta Elias.

DEL

Elias er en populær tegneseriefigur skapt av Alf Knudsen og Sigurd Slåttebrekk, som de siste årene er kjent både fra bøker, visning på TV2 Junior og langfilmen "Elias og Kongeskipet" fra 2007.

Nå skal Nordland Teater iscenesette historien som musikal og i en av hovedrollene som den vakre nordlandsbåten "Rosa", finner vi Silje Reinåmo fra Mosjøen.

Perfekt for rollen

– Det blir et kjempeinteressant prosjekt. Jeg er veldig spent på hvordan det blir å synge og danse på scenen med slike spektakulære kostymer, sier Silje Reinåmo.

For øyeblikket er hun hjemme i Mosjøen på sommerferie, og gleder seg stort til å stå på scenen på hjemlige trakter igjen. Det har hun ikke gjort siden forestillingen "New Game" for ti år siden.

– Det å gjøre en så stor barne- og familieforestilling blir en hel ny erfaring for meg. Barn er jo også det mest kritiske publikummet. Det blir moro å spille for dem og høre deres reaksjoner, sier Silje.

Teatersjef ved Nordland Teater, Reidar Sørensen mener skuespilleren fra Mosjøen er perfekt for rollen som Rosa.

– Hun har de rette kvalifikasjonene, både musikalsk og skuespillermessig, og er rett og slett skjitdyktig, sier han, og legger samtidig vekt på at hennes bakgrunn fra Helgeland er en stor fordel.

Spektakulært

– Stykket er satt i et Helgeland/Nordlandsmiljø, og jeg tror hun kan være med å bidra til å trekke folk som er fra distriktet. Dessuten er det ingen ulempe at faren og moren hennes er fra Hemnes, smiler han.

Hovedrollen som Elias er foreløpig ikke besatt, men det er klart at Andreas Kolstad, som er bosatt i Mosjøen skal spille "Fyrtårnet". Prøvene skal starte i slutten av november, og stykket, som forløpet har arbeidstittelen "Elias", får premiere under Vinterlysfestivalen på Mo i Rana i februar, med påfølgende turne i hele fylket. Stykket er teaterets største satsing i 2010, og ikke uventet blir det lagt store ressurser i kulisser og kostymer.

– Teknisk og kostymemessig er dette noe av det mest kompliserte vi har gjort. De stedene hvor det ikke er kulturhus, må vi ta i bruk idrettshaller for å sette det opp, sier Sørensen. Som er stolt av å kunne legge så store ressurser i å lage en barne- og familieforestilling med bakgrunn i nyskrevet norsk dramatikk fra Helgeland.

Dubbet tegnefilmer

Silje Reinåmo bor fort tida i Oslo, hvor hun livnærer seg som skuespiller og modell. Det siste året har hun blant annet dubbet tegnefilmer, spilt i en rekke kortfilmer, spilt i et musikkonsept på cafe de consert, og på TV har du kanskje sett henne som blåkledd flyvertinne i Nidars reklame for Sjokoladevalget 2009.

– Nå gleder jeg meg veldig til å stå på scenen og synge igjen. Det er tross alt det jeg er utdannet til. Men først blir det kanskje noen båtturer for å gjøre research til rollen, smiler Silje Reinåmo.

I sommer skal hun også spille i nytt filmprosjekt i Mosjøen signert Aleksander Nordaas.

– Men her er detaljene foreløpig hemmelige, sier hun.

Artikkeltags