Kulturbadet omgjort til pepperkakeby: – Denne er finest...Nei, her var det et enda finere

Styrer i Rødstua barnehage på Nesna (t.v.) hadde tatt de største barna med på kino i Sandnessjøen for å se Grinchen. Før de dro måtte de beundre pepperkakebyen, og ga tommelen opp.  Vetle (f.v.), Jakob, Aurora, Linus, Sakkaria og Ynwa. Bak står ansatt Nina Mehus.

Styrer i Rødstua barnehage på Nesna (t.v.) hadde tatt de største barna med på kino i Sandnessjøen for å se Grinchen. Før de dro måtte de beundre pepperkakebyen, og ga tommelen opp. Vetle (f.v.), Jakob, Aurora, Linus, Sakkaria og Ynwa. Bak står ansatt Nina Mehus. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

1. desember ble galleriet i Kulturbadet omgjort til en hel stor pepperkakeby. 42 bidrag har kommet inn til konkurransen som senere i desember skal kåre en vinner. Og ungene fra Rødstua barnehage på Nesna, hadde alle sammen hver sin favoritt.

DEL

For på det store bordet var det mange varianter av det tradisjonelle pepperkakehuset. Her står Oddruns julehus, og barbies julehus til utstilling, mens Daren, Lucas, Tobias og Sindre i 9AB presenterte moderne pepperkakekunst.

I invitasjonen som gikk ut fra Kulturbadet i november, ble det lagt vekt på kreativitet. Og det ønsket fikk de oppfylt. I galleriet står det nå utstilling en stor pepperkakeby, men bygninger i alle slag. Kirsten Toft har laget oljeplattformen hun har navngitt Aasta Hansteen, mens Emilie, Emma, Kaspara og Jan Iver i 9AB, ved Sandnessjøen ungdomsskole, har laget Alstahaug kirke.

Utstillingen består av nærmere 50 kreative konstruksjoner, og sammen utgjør de pepperkakebyen som skal stå i galleriet på Kulturbadet fram mot jul.

Utstillingen består av nærmere 50 kreative konstruksjoner, og sammen utgjør de pepperkakebyen som skal stå i galleriet på Kulturbadet fram mot jul. Foto:

Kunstverkene er mange, og går også utenfor Norges grenser. Empire State Building fra New York har fått sin plass. Det har også Reykjavik kirke, sammen med Eiffeltårnet i Paris. De norske monumentene er heller ikke glemt. Det Norske Slott, Operahuset i Oslo og Det hvite hus har fått sin plass i pepperkakebyen. Mer lokalt kjente steder som Stokka flyplass, Vindenes hus, Scandic, Stamnes Arena, De syv søstre og Scandinavie, og flere andre flotte kunstverk, kjemper nå en kamp for å få flest stemmer.

Populært

De eldste barna ved Rødhuset barnehage på Nesna var mandag på besøk i Kulturbadet, og kunne ikke unngå å kjenne lukten av pepperkaker.

– Vi har med oss de eldste barna på tur hit i dag. Fordi de skal begynne på skolen til høsten, så har vi en tradisjon at vi reiser inn til byen for å dra på kino. Og så plutselig kjente vi lukten av pepperkaker, og måtte gå for å se hva dette var.

Ungene gikk fram og tilbake, pekte og fikk stadig nye favoritter.

– Denne er finest ... Nei, denne er finest. Nei, her var det et enda finere, smilte Aurora, Jacob, Vetle, Linus, Sakkaria og Ynwa.

Det er mange varienter av kirker som står til utstilling. Både lokale og nasjonale.

Det er mange varienter av kirker som står til utstilling. Både lokale og nasjonale. Foto:

Jakob likte best båten, og så likte vi husene som var Syv Søstre, smilte YNWA og Jakob.

Oljeplattformen fikk mye oppmerksomhet, og det gjorde også Stokka flyplass.

– Se på det lille flyet. Er det ikke fint, smiler Sakkaria.

Inspirasjon

Mellom inntrykkene i Kulturbadet, som vekslet mellom duft av pepperkaker, og julestemning, så var det ingen tvil om at barna gleder seg til jul. Men Grinchen vil de ikke møte. Det var den kinoen de hadde dratt for å se på kino.

– Nei, han var altså ikke noe snill, men heldigvis så ble han snill på slutten.

Fjellkjeden de Syv Søstre er også med, og i underkant ser man selveste Eifelltårnet.

Fjellkjeden de Syv Søstre er også med, og i underkant ser man selveste Eifelltårnet. Foto:

Og når dagen var over, satte Rødstua barnehagen ferden hjem mot Nesna. Med massevis av inspirasjon.

– Ja, for vi skal også ha pepperkakeby på Nesna, og nå har vi fått masse inspirasjon, sier leder Veronika Fagervik, sammen med Nina Mehus.

Artikkeltags