Høydepunkt på rekke og rad i Kulturbadet: – Det er fantastisk å kunne tilby alt dette

FYLLER HUSET: Helgeland Gitarunion kommer nok til å sørge for fullt hus på Kulturbadet.

FYLLER HUSET: Helgeland Gitarunion kommer nok til å sørge for fullt hus på Kulturbadet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Odd Arnold Skogsholm, daglig leder for Kulturbadet i Sandnessjøen, har nærmest en overflod av høydepunkter å by på i 2018.

DEL

– Av det som skjer utenom Kulturbadet vil jeg nevne Skjæringen teaterlag. De har spesialisert seg på farser og har en premiere på «Ryktet går» 17. mars i samfunnshuset i Kleiva. Jeg ser fram til å se hva de klarer å komme med, sier Odd Arnold Skogsholm.

Den daglige lederen av Kulturbadet trekker også fram Petter Dass-dagene som arrangeres av Petter Dass-museet den 21–24. juni som et høydepunkt i året som kommer.

Les også: Nytt stort kulturår: – Det er så mye aktivitet, det er en festival hele året i Mosjøen!

Helgeland Gitarunion

Men det er Kulturbadet som er sentrum for de fleste kulturelle aktivitetene i Sandnessjøen, og Skogsholm kan plukke høydepunkt på rekke og rad.

– Siste helga i januar kommer Helgeland Gitarunion og holder to konserter. Det blir artig å få dem hit etter at de har fylt Olavshallen, og vi regner med fulle hus, det pleier det å bli når de kommer på besøk.

Skogsholm trekker videre fram Nordic Tenors, som kommer med forestillingen «Con Amore» den 8. februar, i tillegg til Sigridkongressen 2. februar.

Les også: Jørgen Skavlan klar for Sigridkongressen - programmet er komplett

Artister som Bjarne Brøndbo, Anita Skorgan og Wenche Myhre skal også ta turen til Sandnessjøen i år.

Audition

Riksteateret kommer innom Kulturbadet hver gang de besøker Sandnessjøen, og skal opptre med stykket «Prisen» den 27. februar, før de kommer tilbake med «Folk og røvere i Kardemomme by» 17. og 18. mars.

– Begge forstillingene er snart utsolgt. Vi skal ha tre lokale barn på scenen, så her kan foreldre gå inn på våre hjemmesider og melde på ungene sine. Vi skal ha audition den 21. januar, sier Skogsholm.

– Sist, men absolutt ikke minst, er det to lokale oppsetninger som jeg egentlig burde ha startet med, for de lokale er viktigst for oss. Stein Ivar Mortensen har fått med et bra lag av sine beste venner til forestillingen «Shaken, not stirred – With a little help from my friends», der inntektene går til Helgeland parkinsonforening. Så de har litt selvironi med tittelen, sier Skogsholm.

– Så har vi Kulturskolen som setter opp en Elvis-forestilling 22. april. Det blir lokale Elvis'er, Elvis-band, små-Elvis'er. Elvis all over!

Odd Arne Skogsholm slår fast at det er stort aktivitetsnivå på Kulturbadet, også i 2018.

–Det skjer mye. Det er fantastisk å kunne være med på dette og tilby alt. Det er lett når folk setter pris på det vi har og stiller opp, slår han fast.

Artikkeltags