Snart utsolgt for ny festival: – Havnafestivalen er Helgeland på sitt beste

Arrangører: Raymond Værnes (t.v.), Morten Johansen og Harald Carlsen.

Arrangører: Raymond Værnes (t.v.), Morten Johansen og Harald Carlsen. Foto:

11.–12. august arrangeres Havnafestivalen. Med over 1500 billetter solgt begynner det å fylles opp.

DEL

– Vi ligger veldig godt an. Vi har fått solgt bra med billetter, over 1.500 festivalpass, forteller styreleder Morten Rudi Johansen.

– De ordinære båtplassene rett utenfor festivalen er også utsolgt, så vi måtte lage 168 meter til med båtplasser for at alle skal få plass. Båtfolket er jo viktig for oss. Av hotellpakker er det så å si fullt, kanskje en eller to pakker igjen. Havnafestivalen oppsummert er Helgeland på sitt beste, flotte artister, fantastiske omgivelser, båtfolket og musikk, dette er essensen i festivalen, sier Johansen.

Økonomisk sett er havnafestivalen i boks. Artistene ble forhåndsbetalt for over to uker siden.

– Det virker som om kommunen er klar for festival. Kommunen oppgraderte nylig området rundt festivalen med ny asfalt, servicebygg og strøm. Så det er klart til å bare kople seg på. Vi er veldig glad for at kommunen stiller opp for oss på den måten slik at vi bare kan «plug and play». Dette er jo selvfølgelig også laget for at andre arrangementer kan bruke det, men vi er uansett glad for at det kom i stand til vi skal ha Havnafestivalen, forteller Johansen.

Lokale og internasjonale artister

Havnafestivalen har jobbet hardt med å skaffe gode artister som kan trekke publikum. De som skal spille er Kari Bremnes, Morten Abel, Sondre Justad, Hellbillies, Dr. Alban, Halvdan Sivertsen, Chris Viviano, Dekstra Large, Gårfolket, Brothers, Queduhska, Arne og Erlend og Helgeland Gitarunion.

– Man skal ikke undervurdere folket, man må gi dem kjente artister som de vet av. Målet vårt ble å få kjente og lokale artister. Vi ville ta fram gamle retroartister og «up and coming»-artister. Vi håper folk ser at det blir en miks av artister som kan passe alle, og setter pris på det. Det kommer til å være lokale kjenninger, noen større artister og Dr. Alban som er internasjonal, så dette blir bra, sier Johansen.

– Det er et bra område vi skal ha festivalen på. Alle som skal ha båtplass ved festivalområdet må ha festivalpass. Det er nesten slik at de kan oppleve konserten fra båtripa. Vi er også veldig sentrumsnært, noe som gjør det lett for gjestene våre å dra på shopping. Den viktigste ressursen og hjelpen vi har er de frivillige. Den siste tiden har det toppet seg med frivillige som har stilt opp, og vi er ca. 100 stykker. I tillegg har vi har et samarbeid med Brobyggerstiftelsen som stiller med 80 frivillige. Uten de frivillige ville det ikke blitt noen festival, forteller Johansen.

Ingen skal være redde for at de ikke skal kunne oppleve Havnafestivalen på grunn av fullbookede hotell og campingplasser. Festivalen setter nemlig opp nattbusser slik at gjestene kan komme seg inn til Leirfjord og Mosjøen etter kveldens festligheter.

Nyskapende

Havnafestivalen AS ble foretaksregistrert 21. desember. Selskapets formål er å arrangere av musikkfestivaler og konserter. Egenkapitalen er 100.000 kroner. Raymond Værnes er daglig leder og styremedlem. Øvrige medlemmer i styret er leder Morten Rudi Johansen og medlem Harald Aleksander Lund Carlsen.

– Vi håper vi kan gjøre dette til en årlig begivenhet, og slik som det ser ut virker folk interesserte i det. Men uten sponsorene våre hadde det ikke gått, så vi er svært takknemlige til de som har støttet og hatt troen på oss. Det har blitt et spleiselag med inntekter fra sponsorene og billettsalg, men så lenge jeg får se folk i god stemning og havna full av folk er all egeninnsats verdt det. Så langt er vi i rute og krysser fingrene for kjempefint vær slik at alle etternølere melder seg på. Alle vefsninger og andre er hjertelig velkommen til oss. Vi tar imot med åpne armer, avslutter Johansen muntert.

Artikkeltags