No eller Aldri: - Det er høykvalitets amatørteater, rett og slett!

Lene Drevland, revysjef Elisabeth Nilsen, Egil Trones Christiansen og Anne Kvandal gleder seg til onsdagens premiere i Mosjøen kulturhus.

Lene Drevland, revysjef Elisabeth Nilsen, Egil Trones Christiansen og Anne Kvandal gleder seg til onsdagens premiere i Mosjøen kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag 7. februar er det klart for årets russerevy i Mosjøen kulturhus.

DEL

Årets revy er mangfoldig, lover russegjengen.

– Det er en blanding av det meste og det er litt av alt. Vi lover publikum et forrykkende show og publikum kan forvente å se mye morsomt, noe som er litt samfunnskritisk og noe rørende.

Skrivegjengen Lene Drevland, Anne Kvandal, Egil Trones Christiansen og revysjef Elisabeth Nilsen forteller at ideen og navnet kom naturlig da russen satte seg ned for å jobbe med de ulike sketsjene. De merket at alle ideene omhandlet tema som dreier seg om nå eller aldri.

Revyen er for alle, uansett aldersgruppe skal publikum kunne kjenne seg igjen.
– Som plakaten vår viser har vi en som skal i militæret, en som har for mye lekser, noen som bare bryr seg om hvilken skole de skal gå videre og en som bare skal drikke i russetiden, som da bare går skole for å bli russ, sier Egil Trones Christiansen.

12 timers dager

Gruppa nådde målet om å få skrevet alle sketsjene ferdig før jul og har hatt øvingshelger fra høsten av. De neste dagene fram til premiere blir timene brukt i kinoen for å få alt på plass.
– Når du har skrevet en sketsj er det først når du begynner å øve på den at du ser hva som må endres eller legges til, sier Anne Kvandal.

Mange av sketsjene russen skal by på har et bra budskap. Det skal ikke bare være tull og fjas, men også en mening bak revyen deres.
– Vi er litt harde og sterk kritisk her og der, men det er også mye humor oppi dette, sier gjengen.

Russen har også god hjelp fra Brit Helen Valla som de siste årene har vært fast hjelper for russerevyen. Gjengen forteller at de ikke hadde klart seg uten henne.
– Vi har jo aldri gjort dette før og visste ikke det var så mye arbeid med å lage revy. Det er utrolig hvordan Brit kan gjøre dette flere ganger i året. Det er så utrolig mye arbeid som ligger bak, sier revysjef Elisabeth Nilsen.

Valla forteller hun er fornøyd med gjengen og at de lærer litt om arbeidsmoral.
– De har vært kjempeflinke og fortjener godt med publikum, sier hun.

Grugleder seg til premiere

Gjengen forteller at øvingene har vært veldig morsomme og utrolig lærerikt. De har fått sjansen til å bli kjent med flere og har nå blitt en spleiset gjeng.
– Vi har storkost oss og det er vel ingen som har hatt så store forhåpninger til dette før vi startet. Det er nok litt grugleding for alle akkurat nå, sier de.

De forteller også at det er mange som er nervøse for å stå på scenen, men alle har vært kjempeflinke og har et overraskende bra nivå med tanke på at de er amatører.
– De har kommet seg ut av skallet og komfortsonen sin. Det er høykvalitets amatørteater, rett og slett! Du vil aldri se oss samlet på en scene igjen, det er «no eller aldri» sier gjengen.
 

Artikkeltags