Øver til russerevy: - Vi vil at ungdommen skal bli mer hørt

Revysjef Thea Nordås med resten av revyskuespillerne.

Revysjef Thea Nordås med resten av revyskuespillerne. Foto:

Russen er godt i gang med øvingen til "Full kontroll" som har premiere onsdag kveld.

DEL

Årets russerevy har fått navnet «Full kontroll».

– Det handler om spørsmålet om vi har full kontroll eller om vi bare liker å tro det, sier revysjef Thea Nordås mens hun delegerer ut oppgaver om rekvisittlaging, organisering av pizzabordet og hvor folk skal gå før øving.

– Har dere full kontroll da?

– Nja, nesten, men på onsdag har vi full kontroll! lover hun.

Publikum kan forvente seg allsang, lærersketsjer og politikersketsjer.

– Vi har gjort noe nytt med at det blir mer musikal i år. Det er veldig artige nummer, så vi holder på å flire oss i hjel når vi øver, sier Nordås.

I år har russen bestemt etter avstemning at overskuddet fra inngangspengene skal gå til Leger uten grenser. 65 russ, av omtrent 120 avgangselever er med på revyen. Nesten alle har en rolle på scenen, men noen er også med i kosegruppe for å sørge for mat og frukt, noen jobber med scenen, andre på lys og lyd og andre igjen i band.

– Alle er viktige, slår revysjefen fast.

Veileder Britt Valla har vært med fra starten av for å hjelpe til med manus, form og etter hvert regi på slutten sammen med Åshild Pettersen. Valla er likevel opptatt av at det skal være russens revy.

– Det er det, russen har skrevet alle sketsjene, sitter i styret og lager revyen, sier Nordås.

– Hva er det ungdommene er opptatt av når dere følger med på politikere og lærere for å lage sketsjer?

– Vi har blant annet en sketsj der vi får fram at vi ønsker at politikere og lærere skal høre på hva vi har å si, spesielt i saker som angår oss. Vi vil bli tatt mer på alvor, sier Nordås.

– Hva har dere lært av revyjobbinga?

– At det ikke alltid nytter å rope høyest. Vi må diskutere oss fram til løsninger, det er et godt tips til alle som skal drive med revy, sier revysjefen.

Artikkeltags