– Jeg har ikke sunget på 10 år. Nå har vi øvd en uke og det kjennes på stemmebåndene, sier Johnny Hill, eller Jan Otervik som er navnet han bruker i dag.

Men en hes stemme kan behandles og Otervik lover god musikk med mye nostalgi når han sammen med Hunters går på scenen i kveld.

– Det blir kjent musikk fra 60-tallet, som låter av Roger Whitaker and Pat Boone. Folk kan glede seg, så lenge stemmen holder blir dette gøy, lover Otervik.

Unikt musikkmiljø

Otervik er svært imponert over musikklivet i hjembyen.

Musikkmiljøet i Mosjøen er helt fantastisk. Jeg er utrolig imponert over det de får til her. Bare se på forestillingen "Feels like home". De ungdommene er en unik gjeng. Mye har forandret seg i byen siden jeg bodde her. En slik kultur som blant annet Sjøgata og Galleria er det få andre byer i Norge som kan tilby i dag, sier Otervik som etter mange år i sør-Norge fortsatt holder på den karakteristiske Vefsn-dialekten.

Lang karriere

I 1962 var Otervik den første i Nord-Norge til å spille inn plate. Det gjorde han sammen med bandet The Snapshots.

– På den tiden var det ikke vanlig at band fikk platekontrakt. Bandet ga ut både singleplater og LP'er. En landsomfattende turne ble det også, forteller Otervik.

I 18 år var Otervik rockestjerne. På den tiden ble det flere turneer både i Norge, Sverige og Danmark og flere LP'er ble gitt ut. Men nå er det nok.

I dag er Otervik snekker i Bærum, men den pensjonerte rockeren vender snart nesa nordover igjen.

– Dette blir min siste konsert. Stemmen holder ikke lengre. Jeg og kona flytter til Vevelstad. Vi hadde lyst å flytte nordover nå, og siden vi har hytte der er Vevelstad et perfekt sted å slå seg ned, avslutter Otervik.