Rigger til med ny rektor

TAR NYE GREP: ? Kulturskolen skal vises i Herøy, sier Reidar Moursund, nytilsatt fagleder/rektor. Nå stresser han med at søknadene må komme inn før 1. juli. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

TAR NYE GREP: ? Kulturskolen skal vises i Herøy, sier Reidar Moursund, nytilsatt fagleder/rektor. Nå stresser han med at søknadene må komme inn før 1. juli. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Artikkelen er over 9 år gammel

Reidar Moursund tar nye grep for kulturskolen i Herøy. Den ferske rektoren satser blant annet på undervisning i rigging og konsertlyd.

DEL

– Kulturskolen har dessverre ligget nede ei stund, men nå skal vi komme i gang igjen. Jeg tiltrer i jobben 1. august, men har sendt ut søknadsskjemaene. Jeg håper å få timeplanen lagt, slik at undervisningen begynner ved skolestart. Søknadsfrist er 1. juli, sier Reidar Moursund, den nye faglederen ved kulturskolen i Herøy. Rektortittelen er byttet ut med fagleder, en stilling Moursund ble oppfordret av kommuneledelsen til å søke på.

– Det var såpass smigrende at jeg tenkte nøye igjennom saken, sier Moursund.

Lydteknikk

Han var rektor ved nå nedlagte Seløy skole i ei årrekke. Inneværende skoleår har han vært kontaktlærer for 2. klasse ved Herøy sentralskole.

– Det er ikke med lett hjerte jeg slutter. Du vet, etter 20 år på Seløy ligger det ikke for meg å bytte jobb etter kun ett år, men dette er en utfordring jeg virkelig ønsker meg, sier Reidar Moursund. Han satser på å pryde timeplanen med mye mer enn musikk.

– Jeg ønsker bredde i tilbudet. Det kan dukke opp mange kurs, blant annet i maling. Vi skal ha foto og film, og ikke minst undervisning i lydteknikk, forteller Moursund. Lyden tar to retninger.

– Det blir studioarbeid, og konsertlyd og rigging kun for ungdomstrinnet. Lærer Håkon Flatøy er faktisk utdannet lydtekniker. Jeg ønsker å utnytte den kompetansen, sier Moursund.

Synlig kultur

Foreløpig har han fått et års permisjon fra lærerjobben, men Moursund ser for seg at han blir fagleder lenger enn det.

– Jeg skal nok ha en del undervisning selv. Jeg fikk faktisk 100 prosent stilling, noe jeg ønsket meg. Det ville blitt et stressmoment om jeg skulle undervist i både grunnskolen og kulturskolen, sier Moursund. Ambisjonen er at et blomstrende kulturliv skal vises i Herøy-miljøet.

– Folk er opptatt av at kulturskolen blir synlig. Det blir neppe enkelt i begynnelsen, men etter hvert skal vi bidra med mange innslag, sier Reidar Moursund.

Prioriterer kultur

Rådmann Roy Skogsholm i Herøy er svært fornøyd med å ha den nye faglederen på lag.

– Reidar Moursund er en veldig sentral person i kulturlivet i Herøy. Jeg har tro på at han lager et godt konsept. Vi har kjørt med sparebluss i lang tid etter at den forrige rektoren sluttet, sier Skogsholm. Kommunen bruker cirka én million kroner på kulturskolen, et beløp som unngår sparekniven.

– Vi har vært igjennom harde prosesser, men holdt kulturskolen unna. Vi må jo satse litt på framtida. Signalene fra politikerne er ganske klare. Kultur skal prioriteres, sier rådmann Roy Skogsholm.

Artikkeltags