- Han ser ut til å glemme at hans egen kone er utlending og dessuten USAs «First lady»

Rap: Emil Larsson rappet kritikk av Donald Trump med låta «Finns det hopp?». Bak ser vi Jim-Ronny Lorentsen, som hadde ansvar for lyden under konserten. Foto: Jon Steinar Linga

Rap: Emil Larsson rappet kritikk av Donald Trump med låta «Finns det hopp?». Bak ser vi Jim-Ronny Lorentsen, som hadde ansvar for lyden under konserten. Foto: Jon Steinar Linga

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Emil Larsson fra Sverige og Granmoen bruker 15 timer i uka på rap. Det gir resultater.

Lytt på nytt-uka i Mosjøen bød tirsdag på Songskrivarkonsert på Kulturverkstedet.

Her framførte 10 unge deltakere egne tekster, sanger og melodier. Flere av deltakerne var elever på Vefsn folkehøgskole Toppen. Flere var også reint lokale utøver.

– Verre med Trump

En av de ti er rapperen Emil Larsson, opprinnelig fra Skellefteå i Sverige, nå hjemmehørende på tredje året på Granmoen i Vefsn.

Han tråkket til med en politisk ytring, i form av en rap-låten «Finns det hopp?». Teksten framstår i stor grad som et kritisk blikk på USAs ferske president Donald Trump. Larsson sier at han ble inspirert til å skrive teksten straks det ble kjent at Trump vant presidentvalget i USA.

– Hvorfor la Trump komme og gjøre ting verre enn det allerede er? oppsummerer 15-åringen til Helgelendingen etter konserten.

– For eksempel så sier Trump at utlendingene tar amerikaneres roller. Han ser ut til å glemme at hans egen kone er utlending og dessuten USAs «First lady». Jeg mener at Trump ikke hører hjemme i den politiske verden. Det skjær mye fælt i verden nå. Trump gjør situasjonen verre, legger han til.

Ordforråd

Larsson erkjenner at rap er selve livet og at han har holdt på med denne sjangeren siden han var seks år gammel.

– Jeg bruker ti timer i uka på å skrive tekster og fem timer på å synge. Snart skal jeg kjøpe meg en ny PC hvor jeg også kan lage egne beats til tekstene.

– Hva er det ved rap som fenger?

– Rap er bygget opp av jazz, soul, blues og R & B. Inneholder mye følelser. Sjangeren gjør det enklere å formidle budskapet. Tekstene går på rim, noe som bidrar til å øke ordforrådet etter hvert som man skriver. Jeg vil si at rap har endret mitt syn på livet, sier Larsson.

En annen ung og lovende kar i musikkens tjeneste er Valdemar Solbraa Heilemann (bildet under).

Songskrivarkonsert Kulturverkstedet/ Lytt på nytt, Mosjøen

Songskrivarkonsert Kulturverkstedet/ Lytt på nytt, Mosjøen Foto:

12-åringen bød på «Valdemars sang» på pianoet, og fikk i likhet med Larsson solid applaus og gode tilbakemeldinger fra publikum.

– Jeg brukte vel sånn omtrent ei uke på melodien. Jeg var ferdig å skrive notene en halv time før konserten, så jeg rakk ikke øve noe særlig, konstaterer Solbraa Heilemann til Helgelendingen.

Artikkeltags