Gå til sidens hovedinnhold

Lokal- og kvinnehistorie

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne helga blir det foredrag om både lokalhistorie og kvinnehistorie på Petter Dass-museet

Fredag 4. mars er det tid for årets første kåserikafé på Petter Dass-museet.

I 2013 ble aktiviteten i Alstahaug historielag gjenopptatt etter en periode på mer enn 20 år uten aktivitet. Denne fredagen har museet invitert leder i historielaget, Helge Møller, til den månedlige kåserikafeen. Under overskriften «Historiearbeid i Alstahaug – hvor går vi?» deler han sine tanker om det lokalhistoriske arbeidet i Alstahaug kommune.

Kvinnehistorie

Lørdag 5. mars tar nytilsatt avdelingsleder ved Helgeland Museums avdeling Vefsn, Kari Sommerseth Jacobsen for seg «Hundre kvinner» mellom to permer, skriver Petter Dass-museet i pressemeldinga.

Kari grunnla og har fram til nå vært direktør for Kvinnemuseet i Kongsvinger. Hun var også leder av det nasjonale museumsnettverket for kvinnehistorie, hvor også Helgeland Museum er deltaker. Kari Sommerseth Jacobsen ledet nettverkets samarbeidsprosjekt «Dokument hundre kvinner», og var redaktør for boka som ble et resultat av prosjektet. Boka Hundre kvinner forteller historien om kvinneliv i Norge, gjennom tekst og bilder og med utgangspunkt i intervjumateriale med kvinnene som ble intervjuet i prosjektet. Femten av kvinnene i boka er fra Helgeland, blant annet fra Nesna og Vega.

Lansert i oktober

Boka ble lansert gjennom arrangementer flere steder i landet da den kom ut i oktober i fjor, og Kari Sommerseth Jacobsen var også med på lanseringsarrangementene både i Mosjøen og Nesna.

Lørdag presentere hun prosjektet og boka gjennom et foredrag hvor publikum også får høre historiene til enkelte av kvinnene som er presentert i boka.

Kommentarer til denne saken