Panfløyte-portrett av Engelberg

URFRAMFØRING: Roar Engelberg var solist på panfløyte i urframføringen av Hennings Sommerros komposisjon som er spesialskrevet for Engelberg. (Foto: Nils Inge Lorentsen)

URFRAMFØRING: Roar Engelberg var solist på panfløyte i urframføringen av Hennings Sommerros komposisjon som er spesialskrevet for Engelberg. (Foto: Nils Inge Lorentsen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Henning Sommerro har laget et portrett av panfløyte-kongen Roar Engelberg. Torsdag ble det urframført i Mosjøen kulturhus.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

«Concertino for panfløyte og orkester» er et bestillingsverk som Henning Sommerro har laget for Skandinavias fremste panfløytist, Roar Engelberg.

Torsdag kveld framførte Engelberg komposisjonen sammen med Helgeland sinfonietta for et lydhørt publikum i Mosjøen kulturhus.

- Engelberg sto klar med panfløytene sine på scenen og dirigent Nicholas Carthy skulle akkurat til å slå an takten for orkesteret da Trond Wika plutselig ser at det mangler en tubaist.

- Er det noen som vet hvor Peder er, spør han publikum. Og bak i salen er det noen som ringer og får oppklart at Peder har forsovet seg, men er på tur.

Dermed ble det en liten omrokkering i konsertprogrammet, som tilsynelatende ikke hadde den store betydningen i en ellers avslappet og uformell atmosfære.

Etter at Helgeland sinfonietta hadde framført Astor Piazzollas «Tango 2», kunne Engelberg og orkesteret fullføre urframføringen av panfløytekonserten.

Et annet høydepunkt i konserten var urframføringene av komposisjonene til musikklinjeelevene på Mosjøen videregående skole.

Sondre Myhre har komponert «Grytelokken», og ettersom det ikke er sangere i Helgeland sinfonietta fikk han Henning Sommerro til å stille opp som sangsolist.

En svært populær tildragelse som publikum satte pris på.

Artikkeltags