Formannskapet i Vefsn har bevilget 30.000 kroner til «Top of the Mountain», den planlagte konserten på Øyfjellet i sommer.

Les også: Samler internasjonalt stjernelag: Her skal Roar Møller arrangere konsert i sommer

Tony Moby Røreng (Ap) åpnet budrunden og foreslo at arrangementet burde få 20.000 kroner i støtte. Jørn Clausen (H) høynet deretter med 10.000 kroner, og dermed ble støttebeløpet til det storslagne fjellstuntet 30.000 kroner. Arrangøren, Roar Møller, hadde søkt om 70.000 kroner i kommunal støtte, men måtte altså nøye seg med under halvparten.

 I formannskapets møte 16. mai kom det forresten fram at lokalpolitikerne har vært så rundhåndet med å gi støtte til alskens gode tiltak første halvår av 2017, at det nå barer er 84.000 kroner igjen på formannskapets støttekonto.

Roar Møllers store plan er å stable på beina et internasjonalt stjernelag av musikere på Øyfjellet 7. juli. Det er 11-mannsbandet Funk Disease med de amerikanske artistene Freedom Bremner, Tiffany Wilson og Vivian Sessoms som skal være det store trekkplasteret på toppen av Øyfjellet.

I søknaden om støtte skriver Møller at det skal være en familievennlig ramme rundt arrangementet. Det vil bli matstasjoner på vei opp og matservering på konsertområdet. I tillegg vil Frisk 3 og Helgelendingen vil doble antall poeng på fjelltrimmen, for turen opp til Varden denne dagen. – Jeg vil også framheve at vi vil bruke en kombinasjon av internasjonale, nasjonale og lokale artister. Et forsiktig anslag er cirka 500 tilskuere på konserten, skriver Møller i søknaden til kommunen. Totalbudsjettet er ifølge søknaden på 340.000 kroner.

Møller legger ikke skjul på at han tror konserten vil trekke folk til Byfest, Galleria, Gilles Garden og øvrige arrangementer som er i Mosjøen i sommersesongen. Han tror også dette vil være god reklame for Mosjøen. «Konserten skal markedsføres på Helgeland samt at den vil bli en «hit» på nettet nasjonalt. På det lille vi har offentliggjort til nå har vi har fått enormt med positive tilbakemeldinger både fra folk som skal delta og som synes prosjektet er helt fantastisk i seg selv», skriver Møller som legger til at hele arrangementet skal filmes med drone.

I samme møte bevilget formannskapet 5.000 kroner i støtte til Mosjøen mannskor. De skal være vert for et stort sangerstevne i Mosjøen i juni. Stevnet vil anslagsvis samle 350–400 korsangere. Mannskoret søkte om 40.000 kroner i støtte til arrangementet.