Ønsket seg til Norge

Artikkelen er over 9 år gammel

Det er bare tilfeldigheter som gjør at det musikkelskende publikum på Helgeland kan fryde seg over å ha en verdensstjerne boende blant seg.

DEL

– Jeg og mannen min har bestandig hatt lyst til å flytte til Norge. I sommer fikk han jobb på Vefsn folkehøgskole og da skjedde ting fort, sier Suzan Erens.

Det gikk faktisk ikke mer enn to uker fra husbonden hadde vært på intervju på bandlinja, til de to var på plass i Mosjøen – en by hun de visste absolutt ingenting om før de kom.

– Jeg googlet Mosjøen og ble litt overrasket over at det ikke var mer enn 10.000 som bodde her. Jeg tenkte på forestillingen jeg var med på sammen med André Rieu i Australia med 60.000 tilskuere og tenkte "oi, det er ikke mye", sier Suzan som er i gang med å lære seg norsk.

– Jeg forstår en god del og prøver å snakke også, sier hun.

Mest musikal

Den 33 år gamle sopranen har sin klassiske operautdanning fra Maastricht.

Etter endt utdanning har det blitt mest musikaler for Erens.

– Jeg gjorde noen operaoppsetninger rett etter jeg var ferdig på utdanningen. Men jeg liker meg vel egentlig best i musikalverdenen, sier Suzan som synes det på mange måter var godt å komme til en plass der ingen kjente henne igjen på gata.

– Det var litt rart til å begynne med, men det er jo egentlig bare flott. Nå blir folk kjent med meg som person og ikke et bilde de har av en operadiva som de bare har sett på TV eller scenen, sier hun. Og det er stadig flere som "oppdager" Suzan Erens. Jobbtilbudene står ikke akkurat i kø, men hun håper at sjansen skal by seg til å gjøre mer musikk.

– Jan Erik Lund har hjulpet meg mye og på sikt håper jeg at jeg kan tilby privattimer i sang, sier hun.

– Imponert

Av alle dem som lot seg imponerende av Suzan Erens og Vefsn-Ensemblet på Gilles fredag, tok vi en prat med en rutinert sekstett.

Ruth Kvistvik, Aud Ravnå, Anna Garberg, Ole Hoff og Aud Wilsgård er fast inventar på konserter og de likte definitivt det de hørte fra scenen fredag kveld.

– Det er jo bare fantastisk at ei som er så flink kommer hit til Mosjøen. Fra før vet vi at Vefsn-Ensemblet er flinke, men dette var jo bare helt utrolig, sier Ruth Kvistvik.

– Nydelig sang og musikk, istemmer Anna Garberg og nipper i likhet med de andre damene til et glass rødvin.

– Vi må ha oss et glass når det er så flott konsert. Det blir vel verre med bilkjøringen, men vi har rullatorene parkert utenfor, flirer de spreke damene.

– Få med at jeg bare drikker cola. Noen må jo hjelpe de hjem etterpå, flirer Ole Hoff.

Artikkeltags