Bædi & Børdi er nominert til World Summit Awards 2018 og er Norges bidrag i kategorien Culture & Tourism.

Det skriver World Summit Awards i en pressemelding mandag.

Bædi & Børdi er en applikasjon som blir skreddersydd til diverse attraksjoner for å gi barn og unge en unik opplevelse. Appen er utviklet av Linda Skipnes Strand, Helen Amundsen Halten og Alexander Nordaas, og ble lansert sommeren 2017. Alle er fra Mosjøen, og gjør deler av jobben med appen i Mosjøen. Sjøgata og Petter Dass-museet er to av attraksjonene som er med i appen.

 

Stolt

– Vi er virkelig stolt, dette er stas! sier Skipnes Strand til an.no mandag.

Hun forteller det har gått overraskende bra etter lanseringen.

– Vi setter veldig pris på oppmerksomheten vi får. Nominasjonen er mer enn vi hadde turt å håpe på, sier hun.

Sist hun sjekket hadde appen blitt lastet ned rundt 4500 ganger. Bedriften har hovedkontor i Bodø, men de tre gründerne fra Mosjøen jobber fra ulike steder i landet.

World Summit Awards ble etablert av FN og Unesco og har deltakere fra 180 land. Prisen er et globalt initiativ og deles ut for digital innovasjon som gir positivt innvirkning på samfunnet.

Les også

"Ekstra artig er det at man tar i bruk digitale løsninger for å formidle lokal historie"

 

Hard konkurranse

– De nominerte viser rikdommen, mangfoldet og innovasjonen av digitale løsninger i en global skala og beviser hvordan digital teknologi kan forbedre samfunnet i alle verdens hjørner, heter det i pressemeldingen.

Nå vil de nominerte bli vurdert på sju kriterier: Innhold, funksjonalitet, design, teknologi, innovasjon, innvirking og global/FN-verdi. Vurderingene deles opp i flere faser, før hovedprisen deles ut i slutten av november.

– Det er hard konkurranse, men vi er fornøyd bare med å ha blitt nominert.

Hvert år velges WSA-nominerte fra mer enn 180 FN-land. WSAs nasjonale eksperter nominerer opptil åtte prosjekter for hvert land – en for hver kategori.