Har fått på plass nye folk - og vil gjøre Galleria større og bedre

Galleria-arrangører: fv. Lise Fossli, Lena Sørum, Arne Petter Solvang, Tor Forsmo, Stig Ove Sivertsen, Hans Pedersen, Heidi Eidet Eggen, Asbjørg Sande, Astrid Evjen, Behrooz K Zendehdel (skifter navn til Benny Julesson), Katrine Remmen Wiken, Marit Sivertsen bidrar til årets Galleria

Galleria-arrangører: fv. Lise Fossli, Lena Sørum, Arne Petter Solvang, Tor Forsmo, Stig Ove Sivertsen, Hans Pedersen, Heidi Eidet Eggen, Asbjørg Sande, Astrid Evjen, Behrooz K Zendehdel (skifter navn til Benny Julesson), Katrine Remmen Wiken, Marit Sivertsen bidrar til årets Galleria Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Galleria kunstfestival har ofte blitt arrangert med hjelp fra kun et fåtall personer, gjerne i regi av Stig Ove Sivertsen eller Generator. Fra 2017 blir det forandring på det.

Trenger frivillige

– Årets Galleria skal vi få arrangert på en best mulig måte. Det blir over samme lest som før og ingen spesielle endringer på arrangementet. Men det er første gang vi har en komite og flere å spille på. For at dette skal bli et byarrangement må hele Mosjøen være med, oppfordrer Stig Ove Sivertsen, festivalgründer. Festivalkomiteen ser etter frivillige som kan bidra under Galleria.

– De får være med på alt fra rigging, bæring og servering. En vanlig norsk festival har 150–300 frivillige, i fjor hadde Galleria 4. Vi har ikke konsertbilletter å betale med, men vi skal nok få til noe. Vi vurderer fest som kickoff, etter Galleria eller julebord, kanskje gjør vi alt, sier Sivertsen. I tillegg til de nevnte oppgavene skal de frivillige være verter for utstillere og publikum.

– Vi skal satse på et vertskapskurs for de frivillige. Modellen er vertskapskurset vi holder for elevene på Mosjøen vgs. avdeling Marka som har julemessa og et konsept fra Vefsna regionalpark. Da lærer deltakerne om hvordan de skal ta imot folk, ønske noen velkommen og se på folk. Det er bevisstgjøring rett og slett, alltid være på tilbudssida og avlaste utstillerne, sier Lise Fossli om kurset.

Planlegger mer

Til årets Galleria er det laget flere skriftlige dokumenter og planer enn før.

– Nå er ting satt mer ned på papiret. Når vi er flere som er involvert sikrer det at vi får gjort alle oppgavene, sier Heidi Eidet Eggen, prosjektkoordinator.

– Tankene har alltid vært der, men stort sett bare i hodet mitt. Nå får vi også satt ting inn i en tidsplan på når ting skal gjøres. Det er nyttig både til årets Galleria, og når vi skal tenke videre og begynne å evaluere, sier Sivertsen.

Til 2018 er planen at Galleria AS skal ha blitt etablert som et ideelt aksjeselskap. Foreløpig har Sjøgatas Vel, Mosjøen kunstforening, Vefsn museums- og lokalhistorielag, Lydiabryggas venner og Kulturverkstedet gjort vedtak om å være med på å stifte Galleria AS, som skal drive Galleria videre. Når ny organisasjonsform er på plass, kan også innholdet utvikles mer.

Åpent for alle

– Utgangspunktet for Galleria har hele tiden vært "kunst uten filter", som betyr at alle kan stille ut og at det ikke stilles store krav for å komme inn. Samtidig inviterer vi inn kunstnere som driver på et mer profesjonelt nivå. Forhåpentligvis kan vi få til mer kursing og workshop, slik at det blir mer fag, sier Sivertsen.

– Utstillerne trenger ikke å ha noe på CV-en for å stille ut her. Vi håper at Galleria kan bli en møteplass mellom amatører, profesjonelle og publikum, sier Hans Pedersen.

Påmeldingsfristen for utstillere er utsatt til 10. juni, og arrangørene satser på mange deltakere. Sivertsen arrangerte et møte tidligere i år hvor han inviterte publikum til å bidra til årets Galleria, og folk meldte seg.

– Dette er et flott arrangement som vi har lyst til å få til nå og framover. Galleria er særegent, og hvis noe skal skje må alle bidra, sier Eggen.

– Nå måtte vi trø til, det var kritisk. Det er naturlig å støtte opp om det som skjer i byen, mener Fossli.

Artikkeltags