- Jeg tror det nordnorske lynnet passer meg bra. Jeg er ikke akkurat en som pynter på det

Rigmor Galtung gleder seg til å vise fram forestillingen for nordlendingene. - Jeg tror dere kommer til å like den. Jeg sier det som det er, og legger ingenting mellom, sier hun. Showet vises i Kulturbadet i Sandnessjøen 2. mars.

Rigmor Galtung gleder seg til å vise fram forestillingen for nordlendingene. - Jeg tror dere kommer til å like den. Jeg sier det som det er, og legger ingenting mellom, sier hun. Showet vises i Kulturbadet i Sandnessjøen 2. mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med sin egen 50-årsdag tar Rigmor Galting et oppgjør med egen dødelighet og 50-årsfeiring. Servert med en god dose humor.

DEL

Showet «Syltynn, topptrent og dønn ærlig!» har premiere i Oslo 16. februar. Så tar Galtung showet med seg nordover, og gjester Kulturbadet i Sandnessjøen 2. mars.

– Jeg gleder meg virkelig til å reise nordover. Jeg er glad i folka der, og nå kommer jeg med en forestilling som jeg tror vil falle i smak hos nordlendingene, ler hun.

I det flunkende nye showet tar hun et oppgjør med seg selv. Med personlige erkjennelser, og om glede og sorg.

– Rammen rundt showet er at jeg blir 50 år, og i forestillingen holder jeg på å forberede meg til min egen bursdagsfest. Mens jeg pynter til fest, kommer det endelig folk innom, som er litt usikker på hva som skjer.

Imitasjoner

Galtung er godt kjent for sine imitasjoner av Siv Jensen, Gro Harlem Brundtland og Erna Solberg.

– De kommer alle sammen for å hilse på. Og Wenche Myhre kommer, og Lilli Bendris. Bendris kommer for å rense litt opp, mens selveste Sophie Elise har blitt 85 år, og blogger fortsatt. Per Sandberg og Bahreth Letnes dukker også opp. En person som ikke kommer er Bjørn Eidsvår, men det gjør derimot kona hans som er møkka lei.

Forestillingen er helt ny, og Galtung innrømmer at hun er spent på både premiere og på turne.

– Jeg er dønn ærlig, og ser på døden som nærmer seg etter 18 år som singel. Jeg er både redd og takknemlig, og det vil bli mye humor. Jeg må få skryte av at forestillingen bare tar for seg jenter, og at ingenting er vist før.

Nytt på nytt

Med seg på laget har hun Elisabeth Botterli fra «Nytt på Nytt» på NRK1 og på regi Line Fougner Christensen som står blant annet bak suksessen «Best før» med Linn Skåber, samt musiker John Rørmark som har skrevet musikken til filmene om Knerten.

– Jeg har en god følelse for å ta denne forestillingen nordover. Jeg tror det nord norske lynnet passer meg bra. Jeg liker dere, og jeg er ikke akkurat en som pynter på det. Jeg legger ikke noe mellom, og gleder meg veldig til å se hvordan humoren treffer, smiler Rigmor Galtung.

Artikkeltags