Lars Monsen vil kjøre snøscooter på Saltfjellet

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordland (Avisa Nordland): – Jeg synes at vi kan åpne døra på gløtt for mer motorisert ferdsel i utmarka på enkelte steder, under kontrollerte former. For eksempel på Polarsirkelen Høyfjellshotell på Saltfjellet, der de burde får lov til å kjøre opp en to mil lang skuterløype inn til Bjøllovatnet for isfiske, og få lov til å kjøre et begrenset antall turer inn.

Så kan løypa også brukes av skiløpere og hundekjørere. Vi må ikke være så livredde for det. Vi må lempe litt på kravene, så folk kan leve av dette, sier Lars Monsen til Dagsavisen.

Han åpner også opp for helikopter og småfly i områder som nå er regulert som nasjonalparkområder.

På Saltfjellet er det i dag reindriftsnæringen og Røde Kors som har tillatelse.

– Reglene er altfor strenge. Vi freder oss vekk fra vekst i lokalsamfunnene. Vi bør åpne opp for mer snøskuterkjøring i Norge, uttalte han under Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik, ifølge Dagsavisen.

Selv eier Monsen en fjellgård i øvre Saltdal, som han kjøpte i 2008.

Villmarksmannen har slekt i Beiarn som han ofte tilbrakte sommerferiene hos.

Bakgrunnen for Monsens utspill er at han vil ha turistene inn i den norske villmarka.

– Det er et kjempemarked for det ute i verden og store muligheter for business, sier han, og forteller at dette er en vanlig måte å oppleve villmarken på i land som Canada og Alaska, samt i Finland, sier han – som startet nettbutikk i Bodø i 2010 – til Dagsavisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken