Det er ikke ofte «Mannskapet» mønstrer på, men lørdag inntar de Langhuset på Sandnes

Forsterket: Det er en forsterket utgave av «Mannskapet» som inntar Langhuset på Sandnes lørdag ettermiddag.   Foto: Torolvstein

Forsterket: Det er en forsterket utgave av «Mannskapet» som inntar Langhuset på Sandnes lørdag ettermiddag. Foto: Torolvstein

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Det begynner å bli en juletradisjon at vi holder konsert i Langhuset. Det gjøres en veldig flott jobb der og nor Oddvar maser om at vi må komme tilbake så støtter vi opp og stiller til konsert, sier Svein Terje Olsen, oppmann for «Mannskapet».

Han innrømmer at det av og til er godt å bli mast på.

– For det gir oss jo en god grunn til å komme oss ut å spille for folk.

Først en undergruppe

Visesanggruppa «Mannskapet» oppsto som en undergruppe av Alstahaug kystlag til innvortes bruk.

– I utgangspunktet skulle vi bare underholde på kystlagets fester og tilstelninger, men etter hvert kom det forespørsler om vi kunne komme hit og dit for å spille. Etter hvert ble det veldig mye, forteller Olsen.

«Mannskapet» ble blant annet hyret inn av Eksportrådet for fisk og skalldyr til å underholde på en messe i Frankrike.

– Der spilte vi hver dag en uke i strekk.

Nå er det lenge siden «Mannskapet» har vært veldig aktive på konsertfronten.

– vi hadde en konsert i Kulturbadet i november og nå blir det altså i Langhuset. etter det har vi ikke noen planer, men det blir kanskje en konsert i Kulturbadet neste år også, sier Olsen.

Nye sanger

De som ikke fikk med seg konserten «Mannskapet» holdt i Kulturbadet kan se fram til en blanding av ny og gamle saker når gruppa inntar Langhuset lørdag ettermiddag. Faktisk ligger det an til noen urframførelser denne gangen.

Det er fortsatt Olsen som lager tekst og musikk.

– Jeg vet ikke hvordan det skjer, det kommer bare av seg selv, men det er tydelig at6 jeg treffer folk med tekstene mine. Hvorfor vet jeg ikke, det er jo bare tekster om enkle, små ting, mener Olsen.

Spesielt artig syns Olsen det er at tekstene og sangene har appell også hos den yngre garde.

– Også yngre folk kommer å hører på oss og bandet «Kongen av Baadstø» har tatt en av sangene våre og rocket den skikkelig opp. Det syns jeg var kjempeartig, sier Olsen.

Artikkeltags