Gå til sidens hovedinnhold

Mr. Mjukis i bokform

Artikkelen er over 8 år gammel

Heltehistorien om verdens styggeste hund er endelig kommet i bokform. – En praktbok, mener Ann Kristin Moen hos Libris.

– Åh, så flott, den er virkelig fin. Og jeg har aldri sett en barnebok gjort på denne måten. Det gjør at jeg bare må lese videre, sier Moen og peker på tekstfeltet ned til høyre på siden.

– Så flott at du syns det, takker Aleksander Leines Nordaas.

Godt forlag

Selv er han også godt fornøyd med at boken om Mr. Mjukis nå blir å finne i bokhandlene landet rundt.

– Og ikke bare der, men også i butikker, hos posten og andre steder. Boka kommer ut på Front Forlag et forlag som jeg har sett meg ut for lenge siden og har ønsket å kunne få gi ut bøker på. De har mange fine og forskjellige bøker, forteller Leines Nordås.

Han mener forlaget er veldig bevisste på hvordan bøkene de gir ser ut.

– Front legger veldig mye arbeid i den visuelle utformingen av bøker som dette, og de responderte veldig positivt på illustrasjonene Yngvill Hopen har laget til boka. Det visuelle er jo veldig viktig for bøker som dette.

Når ut til mange

Leines Nordaas har tidligere gitt ut en krimbok på eget forlag, nå er han svært fornøyd over å ha med et større forlag på lanseringen.

– For meg er det et kvalitetsstempel på det jeg gjør at Front Forlag vil gi ut boka mi. Særlig når man ser på hvilke andre titler og forfattere de har jobbet med.

For Leines Nordaas er det også viktig at Front Forlag gir god assistanse og har god kompetanse på distribusjon.

– Og så har de flere trykkerier de benytter seg av og vet hvilke av trykkeriene som er rett akkurat for denne boka.

Fra film til bok

Mr. Mjukis begynte som animasjonsfilm og har blitt vist flere ganger på NRK Super.

– NRK har kjøpt rettighetene til et visst antall visninger av Mr. Mjukis og har allerede blitt vist flere ganger på kanalen. Hver gang den vises kan den også sees på nettsidene til NRK i en måned etterpå. Dermed er det mange som allerede har fått med seg filmversjonen av Mr. Mjukis.

Filmen hadde premiere på NRK ved juletider i 2012.

– Det var stor stas å sin egen film på Barne-tv 1. juledag, innrømmer Leines Nordaas.

Også internasjonalt

Selv om Leines Nordaas vil følge med hvordan det går for bokutgaven av Mr. Mjukis i Norge før han satser på bokutgivelse i utlandet, er historien om verdens styggeste antihelt allerede tilgjengelig på engelsk.

– Jeg har gjort den tilgjengelig som e-bok på amazone.com og jobber med å klargjøre den for andre elektroniske medier. Det er utrolig mye jobb med klargjøring, registrering og godkjenning før man får lagt ut boka.

Mye jobb var det også å oversette boka på nytt.

– Den norske originalutgaven er skrevet på limericker og da kan man ikke bare oversette ord for ord, det var faktisk som å skrive en helt ny bok.

Mange prosjekter

Dagene er travle for Leines Nordaas, det er ikke bare Mr. Mjukis som krever oppmerksomhet.

– Oppfølgeren til Thale-filmen tar mye tid. Selve storyen er nesten helt på plass og jeg kan snart begynne å skrive manus. For meg er det viktig at denne filmen blir virkelig annerledes og overraskende i forhold til den første Thale-filmen. Jeg vil at folk skal bli overrasket og derfor er forarbeidet viktig og tar tid.

Leines Nordaas vil ikke si mer om hva oppfølgeren skal handle om.

– Men jeg begynner å se at jeg har en forkjærlighet for merkelige skapninger, det har blitt nesten som et varemerke for meg.

Kommentarer til denne saken