– Vi har mange høytlesinger for barn, men det var første gang vi inviterte voksne til å høre på

Startet bokåret 2019 med høylesing: Her er noen av dem som møtte opp og fikk høytlesing på biblioteket i Mosjøen. De fikk høre fra boka Malstrømmen av nordlendingen Frode Granhus.

Startet bokåret 2019 med høylesing: Her er noen av dem som møtte opp og fikk høytlesing på biblioteket i Mosjøen. De fikk høre fra boka Malstrømmen av nordlendingen Frode Granhus.

Det sa Irene Bergsnev ved Vefsn bibliotek etter at lesestafetten var over lørdag.

DEL

Det kom om lag 15 tilhørere for å oppleve boka Malstrømmen av Frode Granhus.

– Våre ansatte Arnhild Fiskvik og Ingunn Aasland leste, og May Nikolaisen og Kjell Magnar Øksendal bidro også. Det ble en fin time, sier hun.

Bokåret 2019 er litt spesielt fordi det er 500 år siden den aller første boka ble trykket i Norge. Det skal markeres over hele landet.

– Det var faktisk en bok på latin, en liturgi som ble trykket i 1519. Nå har de klart å samle deler av denne førsteutgaven, og den finnes på nasjonalbiblioteket, sier Bergsnev.

Hun forteller at det blir mange arrangement i løpet av året, og til høsten er for eksempel 28 av 44 kommuner i Nordland med på et felles prosjekt.

– Fylkesbiblioteket har fått 800.000 kroner i støtte for å lage en turne som blir kalt litteraTUREN. Vi er med, og det kommer arrangement lokalt i Mosjøen, forteller Bergsnev.

– Til høsten blir det bokturne hvor profesjonelle blir leid inn for å formidle. Vi skal også lage arrangement selv, og blant annet samarbeide med folkehelsa. Da kan folk bli med på arrangement utendørs, sier hun og legger til at det er nye arenaer for formidling.

– Hele årets skal stå lesegledens tegn. For ti år siden ble papirboka spådd et snarlig død, men det har ikke skjedd. Vi står sterkt i inngangen til 2019, og på biblioteket har vi e-bøker og lydbøker også, sier biblioteksjefen.

Artikkeltags