Gå til sidens hovedinnhold

Stiller ut de Syv søstre, sjeldne trær og vindu

Artikkelen er over 4 år gammel

18.mai åpner en salgsutstilling med flere lokale kunstnere på Hotell Skaret.

- Vi har fem lokale utstillere, og Geir fra Leirfjord, som er vel så mye i Mosjøen. Noen av de har bilder her fra før, og alle har tilbud om å henge så lenge de vil etter torsdag. Vi synes det er veldig stas å ha lokale kunstnere her, og tok tidlig kontakt etter vi overtok hotellet, sier Pål Leknes Hanssen, daglig leder på Hotell Skaret.

Kunstnerne som stiller ut akvareller, fotografier og trykk er Kirsti Stokland, Stig Ove Sivertsen, Per Vikan, Morten Eriksen og Torild Wika.

- Vi fant ut at vi ville gjøre litt stas på de lokale kunstnerne og hjelpe de å selge bilder. Det blir gratis inngang og litt sang av D Monrads på åpningen, så vi lager en fin og trivelig ramme rundt det, sier Hanssen. Han har fått tilbakemeldinger på at det er lokal kunst på veggene.

- Gjestene synes det er stas. Vi har mosjøværinger om har vært innom ens ærend for å se på bildene også. Hotellet har åpent hver dag året rundt og folk er hjertlig velkomne. Vi har ikke markedsført så veldig at vi har kunst her, men vi håper dette kan bidra til å markedsføre Mosjøen som kunst- og kulturby, og være en liten teaser til Galleria, mener Hanssen.

Geir Edvardsen er blant de mindre profilerte kunstnerne som deltar på salgsutstillingen.

- Alle bildene er selvprodusert. Jeg bestilte utskrifter før, men ble like skuffet hver gang. Da kjøpte jeg heller printer og fikk kontroll på det også, sier Edvardsen. Han påpeker også kontroll når han forteller om hvordan han begynte å ta bilder.

- Jeg har hatt speilreflekskamera i mange år, men hatt det på auto som mange andre. Så satte jeg det på manuell, etter en tur med Leif Steinholt på havet, og der har det blitt siden. Når jeg satte meg inn i innstillingene fikk jeg kontroll over bildet. Bildene er sånn som det er da de ble tatt, jeg redigerer lite, sier Edvardsen. Han stiller ut 14 bilder, hvor de aller fleste er innen temaet hav, sjø og fjell.

På ett av bildene er det en rød regnbue.

- Vi kjørte rundt midt på natta mens det var midnattsol, og dessverre var det så sent at det var sikkert bare vi som så det. Men det var, hva er det de sier nå til dags, episk? sier Edvardsen.

Han er kanskje mest kjent for å selge reker fra båten "Lykken", og har tenkt å fortsette med det.

- Jeg har ingen intensjon om å bli rik på foto. Jeg vil dele dette med andre, og liker å få kritikk alle veier, det er det man lærer av. Det er en hobby, og det skal det fortsette å være. Så er det kanskje noe med å være fornøyd med noe jeg har laget, sier Edvardsen.

Kommentarer til denne saken